Ma: 2020.07.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Időseket rabolt és fosztott ki a román
Privatkopo.hu/police.hu 2019.05.27. 15:31:00

A nyomozás adatai alapján 2018. március 27-én, a kora délutáni órákban egy 34 éves román állampolgár Alsóörs belterületén leszólított egy helyi idős férfit, majd beszélgetést kezdeményezett vele, hogy a bizalmába férkőzzön. Az elkövető elmondta a sértettnek, hogy üzemanyagot szeretne vásárolni, és emiatt készpénzre lenne szüksége, cserébe különböző tárgyakat kínált eladásra.Az idős férfi behívta az idegent a házába, hogy kifizethesse a termékeket, és abba a helyiségbe ment, ahol a megtakarított pénzét tárolta. A sértett felesége gyanúsnak vélte az elkövetőt, ezért a férje után becsukta a helyiség ajtaját, majd elé állt. A román férfi ekkor ellökte az asszonyt az ajtóból, majd a rejtekhelyről elővett dobozban tárolt pénzbe belemarkolva közel százezer forinttal távozott az ingatlanból.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, és 2018. június 20-án, budapesti otthonában elfogták. Ezt követően előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozók előterjesztést tettek az elkövető letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt.

A további nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi a 2018 júniusát megelőző hónapokban - hasonló módszerrel - az ország 6 megyéjére kiterjedően több bűncselekményt is elkövetett. A gyanúsított ellen a balatonfüredi rendőrök egyrendbeli rablás bűntett és kilencrendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat