Ma: 2020.05.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Már megint a „navajonkik”: emberkereskedelem és kitartottság bűntette gyanúja miatt hat személyt helyeztek letartóztatásba - eddig
Privatkopo.hu/police.hu 2019.04.26. 9:33:00

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem, valamint kitartottság bűntette miatt folytat nyomozást - őrizetbe vételük mellett - B. István 34 éves budapesti, B. György 37 éves budapesti, F. Dávid 28 éves pomázi, B. Richárd 21 éves baktalórántházi, D. Mátyás 33 éves balkányi, és N. Sándor 45 éves ópályi lakosok ellen. További négy gyanúsított szabadlábon védekezhet.A megalapozott gyanú szerint a férfiak egymás tevékenységét segítve 2015. óta összehangoltan szervezték kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nők felkutatását, majd kiutaztatását Németországba annak érdekében, hogy ott idegen férfiak számára anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást nyújtsanak.

A lányokat külföldön a budapesti testvérpár által üzemeltetett „házakban” szállásolták el, akik a gyanúsítottak irányítása és felügyelete mellett rendszeresen prostitúciós tevékenységet végeztek. Az általuk keresett pénz nagy részét elvették tőlük, többüket kint tartózkodásuk alatt bántalmazták, fenyegették. A lányok szexuális szolgáltatásait német internetes oldalakon hirdették, aminek költségeit szintén a nekik járó pénzből vonták le.

A nyomozók a gyanúsítottak lakóhelyein és hozzájuk köthető további ingatlanokban, összesen 14 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, budapesti és németországi helyszínen hajtottak végre rendőrségi műveleteket 2019. április 23-án. A nyíregyházi rendőrökkel együttműködtek a megyei rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, a Terrorelhárítási Központ, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, valamint a németországi társzervek munkatársai.

A gyanúsítottak lakóhelyein, a rendőrök több millió forint értékben foglaltak le a bűncselekmények elkövetése során szerzett vagyonból származó luxusautókat, arany ékszereket és elektronikai berendezéseket. A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság 2019. április 25-én minden őrizetbe vett gyanúsított vonatkozásában elrendelt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2019. április 25-én újabb három gyanúsítottat fogtak el az ügyben és vettek bűnügyi őrizetbe. A gyanúsítottak száma így tizenháromra emelkedett, ami várhatóan még tovább bővül majd a büntetőeljárás során.       

További friss információk
Fegyveres rabló pucolta ki egy szombathelyi dohánybolt kasszáját, keresik a Vas megyei rendőrök (fotó)
Egy órán belül két nőt támadtak meg a nyaklánckitépő cigányok, az első esetben az anyuka és a kisgyereke is megsérült
Csengődön már 6 éves kortól lehetne autót vezetni, ha nem akadékoskodnának a rendőrök a Facebookon megosztott videó miatt
Elaludt betörés közben, ébredés után szőlőt csemegézett a kertben
Legalja alatt: kiskorú gyermekeikről készített pornográf felvételeket egy „c-típusú” ózdi pár
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat