Ma: 2020.07.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Borsod megyében terjesztették a Budapesten beszerzett kábítószert
Privatkopo.hu/police.hu 2019.05.14. 8:04:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai felderítő munkájuk során olyan információk birtokába jutottak, hogy a 40 éves D. Norbert miskolci lakos - aki korábban már többször került a hatóság látókörébe kábítószeres ügyek miatt - és társa, a 38 éves P. Károly kazincbarcikai lakos évek óta Budapesten vásárolnak drogot, amelyet aztán kiporciózva értékesítenek tovább Borsod megyében.Az ügyben a KR NNI kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.

A rendőrök megtudták, hogy a két férfi 2019. május 11-én amfetamin vásárlás céljából ismét a fővárosba utazik, ezért elfogásukra összehangolt akciót szerveztek.

A férfiak egy IX. kerületi társasházhoz hajtottak, ahová P. Károly néhány percre bement, majd D. Norberttel együtt visszautazott annak miskolci lakásához. Innen már külön folytatták útjukat. P. Károlyt a rendőrök néhány perc múlva intézkedés alá vonták, autója átvizsgálásakor amfetamint találtak nála.

Közben egy másik egység D. Norbertet követte. Miután három embernek is drogot adott el, a vásárlókat is elfogták a nyomozók. Mindegyiküknél néhány grammos adagokban találtak speedet. A KR NNI munkatársai ezzel egyidejűleg D. Norbertet is elfogták. Nadrágzsebéből 16 alufóliacsomagba kiporciózott amfetamin került elő. A nyomozók kutatásokat tartottak a két kereskedő lakásaiban is, amelyek alkalmával további speedet, valamint csekély mennyiségű marihuánát és egyéb tárgyi bizonyítékokat találtak. Az akció során összesen körülbelül 200 gramm amfetamint valamint 10 gramm marihuánát foglaltak le a rendőrök. 

A KR NNI felderítői beazonosították azt a férfit is, akitől D. Norbert és P. Károly a IX. kerületben beszerezte a drogot. B. Gergely 37 éves budapesti lakost 2019. május 12-én, reggel fogták el, lakásában kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök.

A szabadlábon védekező három vásárlót kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt, D. Norbertet, P. Károlyt és B. Gergelyt kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók gyanúsítottként. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat