Ma: 2020.05.31. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Ittas vezetésért emeltek vádat Burány Sándor ellen
Privatkopo.hu 2018.10.14. 7:47:00

Ittas járművezetésért emelt vádat az ügyészség a Párbeszéd parlamenti frakciójának tagja, Burány Sándor országgyűlési képviselő ellen.A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint Burány Sándor január 19-én 22 óra körül, Budapest IX. kerületében, a Határ úton autózott, amikor rendőrök állították meg. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda kimutatta, hogy enyhe fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt, illetve a politikus maga is elismerte, hogy ivott vezetés előtt.

Az illetékes kerületi kormányhivatal a büntetőeljárás jogerős befejezéséig elrendelte Burány Sándor vezetési jogosultságának szünetelését, egyúttal visszavonta a helyszínen elvett jogosítványt.

Miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, amely során tényfeltáró beismerő vallomást tett.

A július óta hatályos büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést és határozott időre szóló, közúti járművezetéstől való eltiltást szabjon ki a vádlottal szemben.

További friss információk
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
Hosszú időre börtönbe küldhetik a volt fideszes képviselőt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat