Ma: 2020.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Másfél év elteltével jelentkezett a Duna House: több mint 2 millió 700 ezer forintot követel a volt megbízójától - egy nem kizárólagos, korábban felmondott szerződés alapján
Privatkopo.hu 2019.06.03. 7:30:00

Mintegy másfél évvel azt követően, hogy György eladta a lakását, közjegyzői okiratot kapott, amelyben több mint 2 millió 700 ezer forintot követelt tőle a Duna House Franchise Kft. egyik ingatlanos partnere, akit korábban - hat másik ügynök mellett - megbízott az értékesítéssel, ám az egyébként sem kizárólagos szerződést a férfi egy hónappal az adásvétel létrejöttét megelőzően írásban felmondta. A Privatkopo.hu folytatja az ingatlanos cég furcsa ügyeinek bemutatását.„2017 év elején kényszerűségből értékesíteni kellett dunakeszi ingatlanomat, mert a volt munkáltatóm felé 5 millió forintos tartozásom volt, amit nem tudtam volna másból kifizetni, ezért hirdetni kezdte ingatlanomat az egyik hirdetési portálon, igényes fényképekkel, szakszerűen megfogalmazott szöveggel, valamint a lakásom ablakára is kiírtam, hogy eladó az ingatlan és feltüntettem a telefonszámomat” - kezdte története ismertetését György.

A férfi elmondta: mivel a munkáltatója felé záros határidőn belül vissza kellett fizetnie az 5 millió forintot, ezért amikor 4 hónap elteltével is kevés érdeklődő akadt, felkereste a lakóhelye környéken működő ingatlanügynökségeket, szám szerint hét irodát, köztük a Duna House franchise üzletkötőjét is. „Ő volt a legutolsó ingatlanos, a hetedik a sorban. Mindegyikükkel NEM kizárólagos szerződést kötöttem, mivel a hirdetésem február óta szerepelt az említett hirdetési honlapon és a Facebookon is” - tette hozzá. „2017. július 14. napján kötöttük meg a szerződést, amelyen a Duna House franchise partnere bejelölte az 5. pontban, hogy az nem kizárólagos.

A következő egy hónapban a hét ingatlanos közül egyetlen egy jelent meg rendszeresen potenciális vevőkkel - a Duna House franchise ingatlanosa egyszer sem jelentkezett.”

Egy augusztusi napon, telefonon jelentkezett a cég franchise ingatlanosa, hogy lenne egy érdeklődő ügyfél. „Meg is jelentek egy szombati napon, tényleges érdeklődést nem mutattak, vidékről érkeztek, aznap az ötödik lakás volt, amit megtekintettek” - mondta György. „Az édesapa kívánt ingatlant vásárolni a lányának. Négy személy, és az ingatlanos volt jelen. Gyorsan körbe néztek, majd távoztak is.”

A férfi állítása szerint mivel az ingatlanos látta az ügyfeleken, hogy nem igazán érdekli őket a lakás, megtekintési tanúsítványt nem íratott alá velük, a megtekintők későbbi állítása szerint valaki aláhamisíthatta az aláírásukat a dokumentumon (emiatt feljelentést tettek), illetve megtekintő személyi okmányának száma sem került feltűntetésre a tanúsítványon.

György néhány nap elteltével írásban lemondta a Duna House franchise partnerének - valamint a többi ingatlanügynökség - megbízását.

„2017. augusztus végén felkeresett a fiatal pár, hogy mégis érdekelné őket a lakás. Elmondásuk szerint a Duna House partnerének nem írtak alá semmit, az elérhetőségemet - az ablakon lévő telefonszámot - pedig lemásolták” - magyarázta. „Mivel én addigra lemondtam az amúgy sem kizárólagos szerződéseimet az összes ingatlanirodánál, így a Duna House-nál is, nem láttam akadályát, hogy meghallgassam ajánlatukat a lakásom megvásárlásával kapcsolatban.”

2017 szeptemberében megkötötték az adásvételi szerződést, György eladta az ingatlant a fiatal párnak.

2019 januárjában - tehát mintegy másfél évvel később - a férfi levelet kapott a Duna House megbízott ügyvédjétől, amit nem tudott átvenni a postán, így az visszaküldésre került a feladó részére. „Telefonon érdeklődni próbáltam, hogy milyen ügyben kerestek. Az ügyvédnő nem tájékoztatott kellőképpen, fenyegetett, hogy fizessek, ellenkező esetben peres eljárást kezdeményeznek ellenem, és az sokkal többe fog kerülni nekem” - jegyezte meg a panaszos.

2019. március végén a férfi közjegyzői iratot kapott, amelyben 2 millió 400 ezer forint főkövetelést, továbbá 333 ezer forint eljárási költséget akartak behajtani rajta - a Duna House Franchise Kft. megbízásából. „A közjegyző tájékoztatott, hogy ellentmondással élhetek, amennyiben nem értek egyet a követeléssel. Ezt be is adtam törvényes határidőn belül, postai úton” - fűzte hozzá.

2019. május közepén György címére bírósági végzést kézbesített a postás, amellyel kezdetét vette a vélhetően többéves jogi procedúra…

A Duna House Franchise Kft. reagálása

Az újabb megkeresésükkel kapcsolatban tájékoztatom, hogy folyamatban lévő peres ügyről van szó, így semmilyen további információt nem áll módunkban közölni. Az említett üggyel kapcsolatban minden tényállás megítélése és elbírálása a bíróság hatásköre, amelynek döntését a Duna House, ahogy eddig is, ezután is elfogadja és tiszteletben tartja” - tájékoztatta a bűnügyi portált Benedikt Károly, a társaság marketing és PR vezetője.

(Amennyiben Önnek hasonló eljárásban volt része ingatlanvásárlással vagy értékesítéssel összefüggésben a Duna House Hálózat valamely tagjával - esetleg más ingatlanügynökséggel - kapcsolatban, írja meg történetét a Privatkopo.hu bűnügyi portálnak. Ugyancsak várjuk volt értékesítők jelentkezését, akik információkkal tudnak szolgálni arról, milyen belső utasítások szerint kellett végezniük a munkájukat a Duna House Hálózatban. E-mail: privatkopo.hu@gmail.com)

További friss információk
Balatonszemesi kábítószer-terjesztők ellen emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség
Valótlan bejelentést tett az ittas férfi, aztán a kiérkező rendőrökre uszította a kutyáját
Félmilliárdos csalás miatt elítélt férfi igazgatja a Büki Gyógyfürdő pénzügyeit - dr. Bögyös irányítása alatt féltucat cég ment tönkre, csinos adósságokat hátrahagyva
M. Renátó adta a drogot az ablakon magát kivető fiatal társaságának - az ügyészség kezdeményezte a letartóztatását
Hamisan vádolta lopással ismerőseit
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat