Ma: 2019.10.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Az autójában maszturbált egy budapesti taxis - így rohad le morálisan a személyszállítás a fővárosban
Privatkopo.hu 2019.09.03. 10:24:00

Néhány napja az egyik budapesti taxi társaság gépkocsivezetője szeméremsértő magatartást tanúsított: egy családi ház előtt parkolva önkielégítést végzett az autójában. Az esetnek legkevesebb két szemtanúja volt. A bűncselekményt bizonyító videofelvételt elküldték a Privatkopo.hu szerkesztőségének.Önkielégítést végzett a gépkocsijában az egyik fővárosi taxi társaság sofőrje. Fényes nappal, az utcán, egy budapesti családi ház előtt parkolva. Az esetről videofelvétel készült, amelyet eljuttattak a bűnügyi portál szerkesztőségének. A bűncselekménynek (szeméremsértés) legkevesebb két szemtanúja volt: egy asszony, aki rendreutasította az aberrált taxist, valamint a felvétel készítője.

A Privatkopo.hu értesülése szerint a taxis cég, amelynek képviselője korábban több újságcikkben azt állította, hogy a felvételre jelentkező sofőröket nagyon komoly pszichológiai vizsgálatok révén szűrik, tegnap szerződést bontott a beteges hajlamú gépkocsivezetővel.

Az ügy tehát lezárult - felejtsük el?

Semmi esetre sem. Ugyanis az utóbbi években egyre több baj van a taxisokkal. Valamikor e szakma képviselői a bűnügyi hatóságok egyik legbiztosabb támaszai voltak. Segítették a rendőrök munkáját. Ma inkább munkát adnak nekik. A sárga autókban drogterjesztők, prostitúciót segítők, garázdák, csalók, adócsalók tekerik a kormányt - a tisztességes, valóban személyszállításból élő sofőrök mellett.

Teszik mindezt a taxi társaságok tulajdonosainak, vezetőinek tudtával, passzív támogatásával.

Július elején, Siófokon őrizetbe vett a rendőrség egy 26 éves budapesti taxisofőrt hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, könnyű testi sértés és kábítószerbirtoklás gyanújával. A rendőrök egy zacskónyi - a hivatalos közlés szerint - kábítószer-gyanús anyagot találtak az autójában. Úgy tudni, marihuánát.

Később kiderült, nemcsak a kocsiban volt a Magyarországon legkeresettebb kábítószerből. A sofőr drogtesztje is pozitív lett, azaz nemcsak szállította, fogyasztotta is a szert.

Aki a fentiek ismeretében azt gondolja, hogy a sofőrt foglalkoztató taxi társaság szerződést bontott a drogot szállító (és fogyasztó), erőszakos gépkocsivezetővel - téved. A férfit ugyan kiemelték a személyszállításból, de fuvarszervezőként továbbra is a cég kötelékében maradhatott.

Egy másik esetben a budapesti taxis cég tulajdonosának tudomására hozták, hogy a társaság több sofőrje (megnevezve az érintetteket) kábítószer-terjesztéssel és prostituáltak fuvarozásával egészíti ki a bevételét. „Majd, ha a bíróság jogerősen elítéli őket, akkor megválunk tőlük” - reagált a súlyos bűncselekmény gyanújára. És minden ment tovább.

A közelmúltban arra is volt példa, hogy az egyik neves taxi vállalat büntetett előéletű, cigány verőlegényekkel hajtatta el a konkurenciát fővárosi szórakozóhelyek közeléből. A cselekményről természetesen tudomással bírt a cég vezetése. Sőt…

Megmosolyogtató, amikor ugyanennek a vállalkozásnak a vezetői a taxispiac megtisztítását követelik a hatóságoktól, miközben az érdekkörükbe tartozó másik taxi társaság az iparág egyik legpofátlanabb „utaslehúzó”, adócsaló bandájaként ismert a fővárosban.

Lehet rendcsinálást követelni a kormánytól, csakhogy addig, amíg a taxi társaságok tulajdonosai, vezetői - a cikk elején említett ösztönlényhez hasonlóan - csupán „maszturbálgatnak”, és kizárólag azt figyelik, befizették-e a sofőrök határidőre a havi 100-115 ezer forint tagdíjat, nem fog változni semmi a taxispiacon.

Azaz: de! Egyre rosszabb lesz a helyzet.

További friss információk
4500 gyerekpornóképet találtak a laptopján, csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott
Ezért késett több mint 2 órát Alsószentmártonban a szavazás lezárása: urnából kivett önkormányzati, valamint előre „bekészített” nemzetiségi szavazólapokat találtak a polgármester irodájában - nejlonszatyrokban
Cégvarázslók nyomában a NAV
5 év fegyházra ítélték az edzőt, aki iskolás fiúk alsónadrágjában nyúlkált, hogy „nyújtás közben ellenőrizze az izmok feszülését”
A börtön elrettentő hatása: tízszer már elítélték, de ott folytatta, ahol félbeszakította
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat