Ma: 2019.05.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Brutális rendőri fellépés Jászberényben: kisgyermekeket fogtak el a zsaruk, a kicsik félelmükben összepisilték magukat
Privatkopo.hu 2018.11.06. 7:24:00

„Legalább húsz rendőr pillanatok alatt megszállt bennünket, a három gyerek háromfelé szaladt, a legkisebbet, aki kevésbé tudott futni, három nagydarab rendőr és egy nő szabályosan a földre teperte, és nem akarták engedni, hogy a sikítozó, síró kislányt ölbe vegyem és megvigasztaljam” - elevenítette fel a tegnapi eseményeket a Privatkopo.hu-nak a gyermekek nagymamája. „A kicsi bepisilt ijedtében, a rendőrök nem hagyták, hogy a pisiben ázó gyereket elvigyem átöltözni, Órákon át a szabadban, a földön ültem vele, egy takarót tudtam köré tekerni, amit a kocsiból vettem ki. A nagyobbik kislányt kilométereken keresztül üldözték, amíg a megfáradt gyereket meg tudták fogni, aki addigra már szintén bepisilt félelmében.” Kisgyermekeket fogtak el a „kemény” zsaruk Jászberényben…Gabriella és kiskorú gyermekei történetéről már többször beszámolt a Privatkopo.hu bűnügyi portál.

Itt: http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=Joghalo&AN=gabriella&LN=Hungarian

Itt: http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=gabriellaugy&MN=Joghalo&LN=Hungarian

Itt: https://www.youtube.com/watch?v=peqUggDIio0

A Szolnoki Törvényszék 2018 júniusában hozott ítéletében - jogerősen - megvonta az anya szülői felügyeleti jogát, és a hat-, a nyolc, valamint a tízéves gyermekeket az apánál - aki az egyik nagy biztosítótársaság felsővezetője - helyezte el, az indokolás szerint azért, mert Gabriella az apa ellen nevelte a kicsiket, nem készítette fel őket a kapcsolattartásokra. Azt a törvényszék nem vizsgálta: a gyerekek miért nem akarnak az apjukkal együtt lenni, miért „borulnak ki”, miért sírnak, amikor a férfi értük megy…

Gabriella büntetőfeljelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságon, mivel felmerült annak gyanúja, hogy az apa szexuálisan bántalmazta két gyermekét, amit pszichológusi szakvélemény támasztott alá. Az asszony ezért - és mert az apa más vonatkozásban is rosszul bánt a kicsikkel - nem tett eleget a bírósági ítéletnek, nem adta át a gyermekeket az erre megszabott határidőn belül. A rendőrség elrendelte a két kislány és a kisfiú körözését. Miközben az abúzus tárgyában tett feljelentést jogerősen elutasította.

Tegnap, 15 óra körül, hét rendőrautóval egyenruhások érkeztek Gabriella testvérének ingatlanához. A gyermekek éppen a lovakat gondozták.

„Legalább húsz rendőr pillanatok alatt megszállt bennünket, a három gyerek háromfelé szaladt, a legkisebbet, aki kevésbé tudott futni, három nagydarab rendőr és egy nő szabályosan a földre teperte, és nem akarták engedni, hogy a sikítozó, síró kislányt ölbe vegyem és megvigasztaljam” - elevenítette fel az eseményeket a gyermekek nagymamája. „A kicsi bepisilt ijedtében, a rendőrök nem hagyták, hogy a pisiben ázó gyereket elvigyem átöltözni, Órákon át a szabadban, a földön ültem vele, egy takarót tudtam köré tekerni, amit a kocsiból vettem ki. A nagyobbik kislányt kilométereken keresztül üldözték, amíg a megfáradt gyereket meg tudták fogni, aki addigra már szintén bepisilt félelmében.”

A kisfiú a közelben bújt el, ő is összepisilte magát az ijedtségtől, remegve várta, mi fog történni, de amikor látta, hogy a kistestvéreit - mint az elvetemült bűnözőket - elfogták a „kemény” zsaruk, előjött a rejtekhelyéről és „megadta magát”.

„Azt mondta nekem a helyszíni parancsnok, hogy nyugodjak meg, a gyerekeket akaratuk ellenére nem lehet elvinni. Ennek ellenére később - szó szerint - betuszkoltak egy rendőrautóba, a karomon a hatéves kislányommal, és bevittek a rendőrkapitányságra. Egyébként olyan jelenetek játszódtak le a tanyán, amilyeneket csak a legvadabb gengszterfilmekben látni. A rendőrök úgy viselkedtek, mintha sorozatgyilkosokat kellett volna elfogniuk. Brutálisak voltak! Kegyetlenek!” - magyarázta Gabriella.

A Jászberényi Rendőrkapitányságon aztán végképp elszabadult a pokol.

„Az unokám rosszul lett, befulladt, kruppos roham tört rá a félelemtől. Felhívtam a feleségemet, hogy azonnal hozzon gyógyszert, ami rövid időn belül meg is érkezett, de a rendőrök nem engedték be a páromat, és azt sem tették lehetővé, hogy a gyógyszer eljusson a kisfiúhoz” - mondta a nagypapa, akit a rendőrök szintén bevittek a kapitányságra. „Egy idő után ordítani kezdtem, hogy hívjanak mentőt Attilához, mert meg fog fulladni. Erre berontott az irodába a rendőrkapitány, azt üvöltve, hogy „vessünk már véget ennek az egésznek!”, erőszakkal lefejtette a karomban lévő két kicsi kezeit a nyakamról, nagyon durva volt, majd lelöktek a földre, a fejemet belenyomták a padlóba, a rendőrkapitány - aki azt ordította, hogy én beszéltem rá a kisfiút, hogy legyen rosszul - durván beletérdelt a derekamba, hiába kértem, hogy ne tegye, mert gerincsérvem van. Hátrafeszítették a kezeimet, megbilincseltek, majd a földön húzva kivonszoltak a folyosóra, a lépcsőn keresztül pedig az emeletre. Mindezt végig nézték a gyerekek. Leültettek egy székre, négy rendőr őrzött órákon át. Végül készítettek egy jegyzőkönyvet, majd szabályosan kilöktek a kapitányság épületéből.”

Az édesanyát egész délután nem engedték a gyermekeihez, akik pisis ruhában, étkezés nélkül, ijedten vártak a sorsukra.

Este fél 9 körül aztán megérkezett az apa, diadalittasan, hogy átvegye a kicsiket.

Gabriella kapott 10 percet, hogy elbúcsúzzon azoktól, akiket a világon a legjobban szeret, akikért mindent megtett: a zokogó gyermekeitől. Az asszony azóta semmit nem tud róluk, így azt sem, jelenleg hol tartózkodnak.

„A kislányomnak ez volt az utolsó mondata hozzám: ígérd meg, amíg nem jövünk vissza, minden nap elmész a templomba és imádkozol…” - jegyezte meg sírva Gabriella.

„Ezek a gyermekek nem bűnözők, nem hajléktalanok, még csak devizahitelt sem vettek fel, és a kormányt sem akarták megdönteni. „Csak” élni akarnak. Az édesanyjukkal.” - írta egy hozzászóló a közösségi oldalon.

Az idei esztendő - állítólag - a „Családok éve”.

Fájdalom, hogy nem mindenkit értesítettek erről.

(Fotók: illusztráció)

További friss információk
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: „Nagy Eleket üzleti módszerei és az általam ismert élettörténete miatt vállalkozói közösség képviseletére morális szempontból nem tartom alkalmasnak”
Egy cigány lakásmaffiózó közjegyzői és végrehajtói segédlettel forgatott ki az örökölt vagyonából egy 17 éves fiút
Családbarát?
Szívszorító: elvetemült bűnözőknek kijáró hatósági akció keretében szakították el édesanyjától a 9 éves bántalmazott kisfiút, hogy átadják - a bántalmazójának
„Csak formaság”: több mint félmillió forintot követelt a Duna House Hálózat ügynöksége egy sötétben, kutyafuttában aláíratott „megtekintési tanúsítványra” hivatkozva a megtévesztett idős asszonytól
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat