Ma: 2018.10.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Hét gyanúsítottja van a városligeti verekedésnek
nepszava.hu 2018.05.13. 7:08:00

A Valton-Sec biztonsági cég egyes munkatársaival és a ligetvédőkkel szemben is felmerült a csoportosan elkövetett garázdaság és a súlyos testi sértés kísérlet megalapozott gyanúja - közölte a Budapesti Rendőr Főkapitányság (BRFK). A rendőrség hozzátette: hivatalból eljárást indított és összesen hét főt a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki.Két héttel ezelőtt a Ligetvédők szerint egy bejelentett tüntetésüket verték szét a Liget Zrt. által alkalmazott Valton-Sec biztonsági emberei.

A Ligetvédők a városligeti Rondónál lévő építési terület bejáratánál demonstráltak, így tiltakozva az ottani fák szerintük szakszerűtlen átültetése ellen.

Az akkor készített videók tanúsága szerint a bejáratnál egyszer csak megjelent 20-25 valtonos biztonsági őr, akikkel az aktivisták előbb csak szóváltásba keveredtek, majd dulakodás alakult ki. Volt olyan ligetvédő, akit a dulakodás hevében fojtófogással szorítottak a földre a biztonságiak. Az egyik valtonos őr leütötte a társa segítségére igyekvő, hátulról belé kapaszkodó ligetvédőt, Antal Nikolettát. Egy másik aktivistát pedig - szintén hátulról - fejbe rúgott egy kisteherautó platóján álló biztonsági ember.

A ligetvédők verziója szerint a rendőrök egy időre szándékosan „eltűntek”, és sokáig nem avatkoztak közbe, hagyták, hogy a valtonosok dulakodjanak az aktivistákkal.

A BRFK ezt most közleményében cáfolta: szerintük a BRFK járőrei a helyszínt nem hagyták el, a demonstrációval érintett területen folyamatosan jelen voltak, és a bejelentést követően néhány percen belül a helyszínre érkeztek, és intézkedtek. A helyszínen egy főt elfogtak és előállítottak a zuglói rendőrkapitányságra.

Az eset nyomán a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), közleményében hangsúlyozta: csak a rendőrség és az állami erőszakszervezetek alkalmazhatnak jogszerűen erőszakot az állampolgárokkal szemben, magán biztonsági cég nem.

További friss információk
Életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítanak egy 16 éves „Erős Pistát”
Kifosztás, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklása gyanújával indult nyomozás két „navajonki” ellen
Enyhébb felügyeletet és 7,5 millió forintos óvadékot állapítottak meg a Dózsa György úti gázoló ügyében
Pénzt követelt, kést rántott
Brutálisan bántalmaztak egy férfit Tatabányán
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat