Ma: 2019.05.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Hét gyanúsítottja van a városligeti verekedésnek
nepszava.hu 2018.05.13. 7:08:00

A Valton-Sec biztonsági cég egyes munkatársaival és a ligetvédőkkel szemben is felmerült a csoportosan elkövetett garázdaság és a súlyos testi sértés kísérlet megalapozott gyanúja - közölte a Budapesti Rendőr Főkapitányság (BRFK). A rendőrség hozzátette: hivatalból eljárást indított és összesen hét főt a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki.Két héttel ezelőtt a Ligetvédők szerint egy bejelentett tüntetésüket verték szét a Liget Zrt. által alkalmazott Valton-Sec biztonsági emberei.

A Ligetvédők a városligeti Rondónál lévő építési terület bejáratánál demonstráltak, így tiltakozva az ottani fák szerintük szakszerűtlen átültetése ellen.

Az akkor készített videók tanúsága szerint a bejáratnál egyszer csak megjelent 20-25 valtonos biztonsági őr, akikkel az aktivisták előbb csak szóváltásba keveredtek, majd dulakodás alakult ki. Volt olyan ligetvédő, akit a dulakodás hevében fojtófogással szorítottak a földre a biztonságiak. Az egyik valtonos őr leütötte a társa segítségére igyekvő, hátulról belé kapaszkodó ligetvédőt, Antal Nikolettát. Egy másik aktivistát pedig - szintén hátulról - fejbe rúgott egy kisteherautó platóján álló biztonsági ember.

A ligetvédők verziója szerint a rendőrök egy időre szándékosan „eltűntek”, és sokáig nem avatkoztak közbe, hagyták, hogy a valtonosok dulakodjanak az aktivistákkal.

A BRFK ezt most közleményében cáfolta: szerintük a BRFK járőrei a helyszínt nem hagyták el, a demonstrációval érintett területen folyamatosan jelen voltak, és a bejelentést követően néhány percen belül a helyszínre érkeztek, és intézkedtek. A helyszínen egy főt elfogtak és előállítottak a zuglói rendőrkapitányságra.

Az eset nyomán a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), közleményében hangsúlyozta: csak a rendőrség és az állami erőszakszervezetek alkalmazhatnak jogszerűen erőszakot az állampolgárokkal szemben, magán biztonsági cég nem.

További friss információk
Több budapesti szórakozóhelyen razziázott, és közel félszáz taxist ellenőrzött a rendőrség
Falkában támadtak
Rablás Hajdúböszörményben
Hat év börtönbüntetésre ítélték a drogkereskedőt - Hollandiából csempészte a „cuccot”
Postást akart kirabolni - nagymamája nyugdíját követelte
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat