Ma: 2018.12.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Olvasó: Lapis Andrásék pókhálóként működő szervezete az egész országot behálózta - a CIB Banktól is „megszöktettek” legalább 150 fedezeti ingatlant
Privatkopo.hu 2018.06.22. 7:40:00

Az elmúlt hetekben két alkalommal foglalkozott a Privatkopo.hu a dr. Lapis András érdekeltségébe tartozó cégek (New Chance Credit Zrt., Refinance Kft. Morgan Lízingház Zrt. Zee Capital Zrt., Hungarian Big Three Kft., Otthon-Támasz Nonprofit Kft., Otthon-Pillér Kft., Alkanas Kft., Hades Faktor Kft., Körmölő Tomi Kft., stb.) bűncselekmények gyanúját felvető tevékenységével. A nevezett gazdasági társaságok közreműködésével több száz, kihelyezett banki hitelek fedezetéül szolgáló ingatlant „szöktettek meg”, úgy, hogy különböző trükkökkel elérték: a pénzintézetek ingatlanokra alapított jelzálogjogai értéktelenné váljanak, és a hiteleket biztosító bankok ne tudjanak a pénzükhöz jutni. Mindezt büntetőjogi következmények nélkül… A szövevényes ügyben ezúttal egy károsult kereste meg a bűnügyi portált, alább az ő levele olvasható.„Tisztelt Privatkopo.hu!

Minden tiszteletem az Önöké, hogy nevén merték nevezni azt az embert, aki több száz családot évek óta kilakoltatással fenyeget.

A pókhálóként működő szervezet - közvetítők révén - az egész országot behálózta, a működését próbálja jogilag tisztának láttatni, kihasználva az aktuális joghézagokat, valamint a bűnügyi szervek impotens hozzáállását.

Az, amiről Önök írtak, sajnos teljes valójában igaz. 

A Privatkopo.hu cikkében megnevezett Raiffeisen Bank mellett a CIB Bank Zrt-vel is volt refinanszírozói szerződése dr. Lapis András cégének, de egy picit más volt a kivitelezés, azonban az adósok oldaláról nézve a vége ugyanaz lett.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által indított kereset következményeként a Zee Capital Zrt. az adósokat - a fennálló hitelszerződések ellenére - a törlesztőrészletek OTP bankszámlára történő megfizetésére szólította fel.

A Zee Capital Zrt. részéről a követelés engedményezése 2011-ben történt a Morgan Lízingház Zrt. felé.
A CIB Bank részéről az önálló zálogjog engedményezése 2014-ben történt Morgan Hitel és Faktor Zrt.(tényleges képviselője dr. Lapis András) részére. A CIB Bank feladta a küzdelmet és az adósokat - 3 évi kétszeres fizetés bizonytalanságában tartva - „bedobta" Lapisék pókhálójába.

A CIB Bank Zrt. egyik levelében 152 db. szerződésről írt. Tehát 152 ingatlanról, 152 családról van szó. (A Raiffeisen Bank vonatkozásában több mint 100 ingatlan „megszöktetésének” gyanúja merült fel - Privatkopo.hu)

A felszámoló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. pedig szó nélkül tudomásul vette, hogy a végelszámolás előtt az ingatlanokhoz tartozó dokumentumokat, adatokat, okiratokat csak részben kapta meg Lapiséktól.

Az adósok egy része már az opciós időszakban vesztette el a hitel fedezeteként szolgáló ingatlanát, így a többedik cég tulajdonában van az ingatlan, több adós pedig a bizonytalan kétszeres fizetés lehetősége miatt került végrehajtás alá. A CIB Bank a zálogjog, a Morgan Zrt a követelés engedményezésére hivatkozva kérte a törlesztést.

A BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányság egyszer már hozott elutasító határozatot a 2012-ben indult nyomozással összefüggésben, azonban a rendőrségi határozat ellen a kerületi ügyészségnél a feljelentők részéről fellebbezés történt, amit az ügyészség megalapozottnak ítélt, és emiatt a mai napig folyik a büntetőeljárás (immár 6 éve). Jelenleg ez az egyetlen bűnügyi szerv, amely foglalkozik ezzel a bűnszövetkezetben elkövetett nagy értékű csalással, félrevezetéssel. Jogi szakemberek szerint intellektuális közokirat-hamisítást, fedezetelvonást, csődbűncselekményt is megvalósíthattak az elkövetők, ám a hatóságok szemet hunynak a bűncselekmények felett.  

Mivel dr. Lapis András többünket szóban, írásban megfenyegetett, ezért a nevemet cikkhez nem adnám, mivel jelenleg vele szemben jogi úton próbálom bizonyítani az ő jogtalanságait, amelyekről az adóstársakon keresztül is tudomást szereztem. A feljelentés részemről is megtörtént - még 2014. évben. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a felszámoló (Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Nyomozó Iroda és más hivatalos szervek a feljelentéseinkre semleges, értékelhetetlen válaszokat adtak. Nem csináltak semmit.

Köszönöm, hogy elolvasták a levelemet!
További eredményes munkát kívánok!

Tisztelettel: X.Y. (teljes név, elérhetőség a szerkesztőségben)

Korábban írtuk:

„Következmények nélküli ország: így semmizték ki az adósokat és lehetetlenítették el a banki jelzálogjogok érvényesítését Lapis Andrásék”

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=lapisandrasek&MN=Joghalo&LN=Hungarian

„Csalás gyanúja miatt nyomoznak a fedezeti ingatlanok gyanús adásvételében közreműködő Lapis-cégekkel összefüggésben”

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=GazdasagiBunugyek&MN=GazdasagiBunugyek&AN=lapiscegekcsalas&LN=Hungarian

 

További friss információk
Szorgalmas cigányok túlóráztak a 909-es autóbuszon, „munkájukkal” felkeltették a rendőrség érdeklődését (fotó)
Közeledik a szeretet ünnepe: megölte élettársát, majd öngyilkos akart lenni - de sajnos nem sikerült neki
Hivatalos eljárást színlelve követtek el fegyveres rablást, a rendőrség a lakosság segítségét kéri (fotó)
Eddig 51 szánkótolvajt állított elő a rendőrség
Vádat emeltek egy híresen gyermekszerető esztergomi „anya” ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat