Ma: 2020.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Táskát és telefont raboltak a vasútállomáson
2018.04.10. 10:58:00

Vádat emelt az ügyészség két férfival szemben, akik tavaly októberben, a berettyóújfalui vasútállomáson megtámadtak és összerugdostak egy járókelőt a táskájáért.A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint az elkövetés napján a két férfi a Hajdú-Bihar megyei városban italozott, majd 21 óra körül a vasútállomásra mentek, hogy vonattal hazautazzanak.

A vonat indulásáig még sok idő volt, ezért a közelben sétálgattak; eközben kifigyeltek egy járókelőt, és eldöntötték, hogy megszerzik az értéktárgyait. Követni kezdték a férfit, majd amikor a háta mögé értek, egyikük megrúgta őt. A váratlan támadás miatt a férfi a földre esett, ekkor mindkét vádlott testszerte rugdalni kezdte, közben többször megkérdezték tőle, hogy mennyi pénze van, illetve felszólították, hogy adja át az értékeit a részükre.

A sértett nem engedelmeskedett, ezért a vádlottak erőszakkal elvették a telefonját és az irattárcáját, illetve magukkal vitték a sporttáskáját is.

A sértett két arra haladó kerékpárostól kért segítséget, akik a vádlottak után hajtottak; azok ezt észlelve eldobták a férfi értéktárgyait, így a sértettnek okozott kár megtérült.

A vádlottak bántalmazása miatt azonban a sértett testszerte nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak ellen társtettesként elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban a felnőttkorú vádlottra börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg a fiatalkorú vádlott esetében javítóintézeti nevelésének elrendelését indítványozta.

További friss információk
Bántalmazta, fenyegette édesanyját, mert nem kapott pénzt tőle
Pénzváltás ürügyével rabolt ki egy 15 éves fiút
Életét vesztette a kórházban a pécsváradi nő, akit a férje fojtogatott - az elkövetőt letartóztatták
Vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte édesanyját
„Megölöm a családom”: késsel támadt anyja élettársára, de végül saját magát sebesítette meg egy 41 éves férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat