Ma: 2019.07.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Tettrekész: Szima Judit politikai fogoly
index.hu 2011.06.05. 8:33:00

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) rágalomnak, hazugságnak és koncepciós eljárásnak tartja főtitkára, Szima Judit őrizetbe vételét. Szimát pénteken állították elő majd vették őrizetbe. Az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy a saját céljaira költötte a szakszervezet pénzét, és kilátásba helyezték előzetes letartóztatását.Az ügy előzménye, hogy a kormánynak a szerzett jogaikért, így a kedvezményes nyugdíjkorhatár megőrzéséért demonstráló rendvédelmi dolgozók képviselőivel folytatott tárgyalások során a jelek szerint sikerült megosztani a szervezeteket. A követelések mellett a TMRSZ állt ki a legeltökéltebben.

Péntek esti közleményében a TMRSZ jogilag teljesen abszurdnak nevezi a gyanúsítást. "Az egyesülési jog alapján a szakszervezet maga választja meg vezetőit, maga alakítja ki a szabályait, maga határozza meg gazdálkodását és amellett, hogy betartja a különböző pénzügyi szabályokat és jogszabályi előírásokat - amelyeket az APEH (jelenleg NAV) ellenőrizhet a szabályszerűség vonatkozásában - csupán a tagság felé tartozik minden egyes forintról elszámolni"

A szakszervezet szerint az ügyészségnek nincs hatásköre, hogy a szakszervezet gazdálkodását annak célszerűsége vagy indokoltsága alapján vizsgálja. Mint írják, a TMRSZ pénzügyeit könyvvizsgálójuk mellett az adóhatóság is rendszeresen vizsgálta, és mindent rendben talált.

A TMRSZ szerint nem lehet véletlen, a szakszervezeti vezetőt épp akkor börtönözik be,amikor a rendszerváltás remélhetőleg legnagyobb munkavállalói megmozdulását készíti elő", miként az sem, hogy őrizet 72 órás időtartama a szervezet demonstrációja után jár le.

"Szima Judit bebörtönzése, az állam terrorjának ilyen leplezetlen, gátlástalan és koncepciós pereket idéző jellege ellen fel kell lépnie a magyar munkavállalóknak" - áll a közleményben. A szervezet ezért a június 6-ra meghirdetett demonstráción nem csak a rendvédelmi dolgozók szerzett jogai mellett immár "a politikai fogolyként fogva tartott" Szima Judit szabadon engedéséért is demonstrál.

További friss információk
Nyári szünet 2019. június 25. naptól 2019. augusztus 25. napig
Legalja: ellopták és feldarabolták az angyalt a „színesfém-rajongó” cigányok
Egy ballagási ünnepség záró felvonása: baltával okozott életveszélyes sérülést
Férfi miatt veszekedett gyerekkori barátnőjével Berta, majd néhányszor hátba is szúrta riválisát
Saját magát fuvarozta a betörésekhez a budapesti taxis
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat