Ma: 2019.10.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Tettrekész: Szima Judit politikai fogoly
index.hu 2011.06.05. 8:33:00

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) rágalomnak, hazugságnak és koncepciós eljárásnak tartja főtitkára, Szima Judit őrizetbe vételét. Szimát pénteken állították elő majd vették őrizetbe. Az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy a saját céljaira költötte a szakszervezet pénzét, és kilátásba helyezték előzetes letartóztatását.Az ügy előzménye, hogy a kormánynak a szerzett jogaikért, így a kedvezményes nyugdíjkorhatár megőrzéséért demonstráló rendvédelmi dolgozók képviselőivel folytatott tárgyalások során a jelek szerint sikerült megosztani a szervezeteket. A követelések mellett a TMRSZ állt ki a legeltökéltebben.

Péntek esti közleményében a TMRSZ jogilag teljesen abszurdnak nevezi a gyanúsítást. "Az egyesülési jog alapján a szakszervezet maga választja meg vezetőit, maga alakítja ki a szabályait, maga határozza meg gazdálkodását és amellett, hogy betartja a különböző pénzügyi szabályokat és jogszabályi előírásokat - amelyeket az APEH (jelenleg NAV) ellenőrizhet a szabályszerűség vonatkozásában - csupán a tagság felé tartozik minden egyes forintról elszámolni"

A szakszervezet szerint az ügyészségnek nincs hatásköre, hogy a szakszervezet gazdálkodását annak célszerűsége vagy indokoltsága alapján vizsgálja. Mint írják, a TMRSZ pénzügyeit könyvvizsgálójuk mellett az adóhatóság is rendszeresen vizsgálta, és mindent rendben talált.

A TMRSZ szerint nem lehet véletlen, a szakszervezeti vezetőt épp akkor börtönözik be,amikor a rendszerváltás remélhetőleg legnagyobb munkavállalói megmozdulását készíti elő", miként az sem, hogy őrizet 72 órás időtartama a szervezet demonstrációja után jár le.

"Szima Judit bebörtönzése, az állam terrorjának ilyen leplezetlen, gátlástalan és koncepciós pereket idéző jellege ellen fel kell lépnie a magyar munkavállalóknak" - áll a közleményben. A szervezet ezért a június 6-ra meghirdetett demonstráción nem csak a rendvédelmi dolgozók szerzett jogai mellett immár "a politikai fogolyként fogva tartott" Szima Judit szabadon engedéséért is demonstrál.

További friss információk
Idős asszonyt fosztott ki a cigány - más is van a rovásán
Szakmai gyakorlatra vitte nevelt lányát egy salgótarjáni betörő
Úgy szárították a marihuánát, mint a ruhát - letartóztatásban anya és lánya
Csupán öt év börtönbüntetésre ítéltek egy brutális rabszolgatartót
Bordélyházat számolt fel a rendőrség Mosonmagyaróváron
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat