Ma: 2020.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Fiatal nőket kizsákmányoló magyar-svájci stricibűnszervezetet kapcsoltak le
index.hu 2019.05.10. 10:11:00

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség nemzetközi együttműködés eredményeként vádat emelt az ellen a Magyarországon elfogott pár ellen, és az őket segítő személyszállítással foglalkozó vállalkozó ellen, akik a vád szerint hosszú éveken át zsákmányoltak ki prostitúcióból élő fiatal magyar nőket.A páros női tagja kezdetben maga is prostitúcióból élt, majd meglátva a prostitúciós munkát végző nők kihasználásában rejlő üzleti lehetőséget 2013-ban élettársával megbeszélte, hogy a nő ismeretségi köréből Magyarországon toboroz külföldi munkavégzésre a nőket.

A férfi különböző nyugat-európai országokba - Svájcba, Ausztriába, Németországba és Belgiumba - szállította a nőket, és a felügyelete alatt prostitúciós munkát végeztetett velük. A pénzt a pár megosztotta egymással, évekig ezt az életvitelt folytatták: prostitúciót folytató nőkkel kitartatták magukat.

2016 októberében a szervezettség egy magasabb fokára lépve egy svájci állampolgárral szövetkezve egy olyan - a nők kizsákmányolásán alapuló - bűnszervezetet hoztak létre, amelyben a feladatokat egymás között megosztották, és a részesedést előre megbeszélték. A Magyarországon bíróság elé állított pár feladata továbbra is az volt, hogy magas kereseti lehetőség ígéretével szexmunkára vállalkozó nőket toborozzanak, majd őket részben a személyszállítással foglalkozó III. rendű vádlott segítségével Svájcba szállítsák. A svájci férfi lakásában működő bordélyházban szállásolták el a nőket, és a bűnszervezet férfi tagjai szállították őket kuncsaftokhoz, míg az egyik Svájcban élő magyar nő „tanította be” a lányokat, közölte velük, hogy milyen szolgáltatást várnak el tőlük.

A vád szerint a nőknek a bevételük 50 százalékát kellett átadniuk a bűnszervezet tagjainak, ezen túlmenően a szállásért, a szexhirdetésekért és a „megrendelőkhöz” történő szállításukért is fizetniük kellett.

Az EUROJUST segítségével megvalósuló svájci-magyar bűnügyi együttműködés eredményeként a bűnszervezet három tagja Magyarországon, másik három tagja pedig Svájcban áll bíróság elé.

A bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével és kitartottság bűntettével vádolt személyekre a főügyészség a legsúlyosabb - fegyház - büntetés kiszabását indítványozta, azzal, hogy a kizsákmányolt nőktől elvett több millió forint összegre a bíróság vagyonelkobzást is rendeljen el.

További friss információk
Nigériai drogdílert kapcsoltak le az NNI nyomozói
Saját ügyfelét csapta be és zsarolta egy budapesti ügyvéd
Cigánymunka: többször segített rajta a 90 éves bácsi, „hálából” halálra verte egy lapáttal
71 éves nénit fosztottak ki a cigányok
13 éves lánynak adott kábítószert
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat