Ma: 2019.12.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vádemelési javaslat az embercsempészek ellen
police.hu 2017.04.12. 15:32:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást N. Mohamed 42 éves szír állampolgár és 21 társa ellen.A gyanúsítottak 2015 januárjától kezdődően eseti és rendszeres sofőrökkel együttműködve több alkalommal szervezték meg főként szír származású külföldi személyek Magyarországról Ausztriába, Németországba vagy más Európai Uniós tagállamba történő illegális szállítását.

A nyomozás adatai szerint a migráns személyek a nyugat-balkáni útvonalon Törökország - Görögország - Macedónia - Szerbia felől érkeztek illegálisan Magyarországra. Őket a déli határszakaszról először Budapestre szállították, majd magánlakásokban történő pihentetés után személygépkocsikkal vitték tovább Nyugat-Európába.

A bűnszervezetnél jól elkülönült a szállítói, a pihentetői és a szervezői tevékenység. A bűnözői csoport tagjai az elszállásolásért 15-25 euro közötti összeget fizettek, a sofőrök pedig 150 és 700 euro közötti összeget kaptak. A migránsok elmondása szerint előre kifizettették velük az útjukat, ez fejenként 2300-2700 eurót jelentett az induláskor. A sikeres utaztatás érdekében a legtöbb esetben a sofőröket „előfutó” biztosította, de ez néha elmaradt, és ennek köszönhetően Ausztriában és Németországban több sofőrt is elfogtak.

Az ügyben a magyar nyomozók intenzív nemzetközi együttműködést folytattak az osztrák és német társzervekkel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a 22 - szír, libanoni, jordán, tunéziai és magyar állampolgárságú - gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal küldte meg a Tatai Járási Ügyészségnek.

További friss információk
Drogozott egy kicsit, aztán kirabolt egy trafikot
Kikapós asszonykát üldöztek Pécsen, lövés is dördült
Letartóztatták a tanárát megkéselő diákot
Sz. Péternek nem fog gondot okozni a karácsonyi ajándékok beszerzése: kábítószer-kereskedelem miatt letartóztatták
Bérüket követelő ukrán vendégmunkások kalapáltak el nemfizető magyar vállalkozókat
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat