Ma: 2019.04.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Lépre csalta az idős asszony az „unokázós” csalókat
Privatkopo.hu 2018.10.30. 7:11:00

Az időskorú sértett rájött, hogy nem a fiával beszél, ezért talpraesett módon a rendőrök kezére adta az elkövetőket. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és a két férfi letartóztatását elrendelte - közölte az ügyészség.A megalapozott gyanú szerint az elkövetők 2018. október 27-én, vezetékes telefonon felhívták a 74 éves sértettet, amelynek során a telefonáló az idős nő fiának adta ki magát, és azt állította, hogy autóbalesete volt, összetört egy drága autót, és ezért csak akkor engedik el, ha fizet nekik ezért 2-3 millió forintot.

A sértett rájött a csalásra, és miközben elhitette a telefonálóval, hogy átadja neki az otthon tartott pár százezer forint készpénzét, egy másik telefonról értesítette a rendőröket, akik a helyszínre érkező gyanúsítottakat elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a két őrizetbe vett gyanúsított letartóztatása szükséges és indokolt.

A nyomozás kezdeti szakaszban van, egyebek mellett a még ismeretlen társak azonosítása szükséges. E tekintetben megalapozottan lehet tartani attól, hogy a már elfogott gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén társaikkal összebeszélve a bizonyítást megnehezítenék. Emellett a cselekmény súlya, várható büntetési tétele, egyiküknek pedig az előélete is indokolja a legszigorúbb kényszerintézkedést.

Az ügyészi indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája megalapozottnak találta, ezért a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte. A végzés nem jogerős.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Szerelemféltésből lőtt
„Adjál cigit!”: 16 éves fiút rabolt ki - szinte hihetetlen, de cigány az elkövető
Tizenöt év fegyházbüntetést kapott az élettársát brutálisan megkínzó kecskeméti „férfi”
Nyolcmillió forint értékű kokaint találtak egy brazil nő testében Ferihegyen
Szerencsére továbbra is nagy a rend: egy mobiltelefonért és 30 ezer forintért öltek meg egy embert
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat