Ma: 2019.10.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Zsarolással és önbíráskodással vádolják Kótait és Majkát
index.hu/Blikk 2011.06.08. 15:16:00

A profi bokszoló 9 millió forintot adott a vád szerint Sz. Gábornak, majd a kamatokkal együtt már 200 milliót követelt vissza. A visszakérés során állítólag torkon is ragadta a férfit, bár ezt tagadja. Az ügybe az épp Amerikában tartózkodó ózdi rapper is belekeveredett, aki állítólag szintén milliókat adott a kölcsönbe.Kótai Mihály profi bokszoló súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, valamint önbíráskodás miatt ült kedden a vádlottak padjára - írja a Blikk.  Az ügybe belekeveredett Majoros Péter, azaz Majka is, akit szintén önbíráskodással vádolnak. Ő azonban nem jelent meg kedden a bíróságon: amerikai tartózkodására hivatkozva kimentette magát.

A vád szerint Kótai 2000 környékén megismerkedett Sz. Gábor vállalkozóval, akinek kilencmillió forint kölcsönt adott. Az ügyészség szerint évekkel később Kótai kamatos kamatokkal együtt már 200 milliót követelt vissza. De nem egyedül, mert Majka is odaadta 4,6 millió forintját Kótainak, aki ezt az összeget szintén Sz. Gáborhoz juttatta el.

A vádiratban az áll, hogy Kótai fenyegette a férfit: adja meg a pénzét, sőt egyszer torkon is ragadta. Majkával együtt pedig felmentek Sz. Gábor anyukájához, ahol a vád szerint elhangzott: keresztre feszítik Gábort és az anyját is.

Kótai hazugságnak nevezte a vádakat, és teljesen más történetet mondott el, ami az ügyészségi állásponttal köszönő viszonyban sem állt.

Tehetős embernek ismerte meg Sz. Gábort, nagy lábon élt, luxusautóval és mil­liós ruhákban járt. "Az egész családdal jóban lettem, az anyukája fiaként szeretett. Kért tőlem 2 millió forintot, amit időben visszaadott, majd 5 milliót, 3 milliót, de ezeket is visszakaptam tőle. 2006-ig, míg el nem vesztettem a világbajnokságot, 55 milliót kölcsönöztem neki. Ezt a pénzt szó szerint a véremmel kerestem meg a ringben. Amikor kértem vissza a pénzt, azt mondta a barátom, hogy kezdjünk egy kínai vállalkozásba, abból majd megadja. Még Kínába is elmentünk az én költségemen" - magyarázta Kótai. A kínai üzletből végül nem lett semmi.

Ekkorra azonban a bokszolót a férfi egy másik nagyszabású üzlettel, a hungarikumok házával kecsegtette. Kótai pedig csak pumpálta a pénzt Sz. Gáborhoz, még a nővérétől, barátaitól, például Majkától is kölcsönkért, hogy odaadhassa a férfinak. Kótai állította, összesen 120 millió forintot adott át Sz. Gábornak.

"Futottam a pénzem után, de soha nem fenyegettem meg és nem nyúltam hozzá egy ujjal sem" - mondta Kótai, aki szintén feljelentette Sz. Gábort csalás miatt. Ez utóbbi ügyben már lezárták a nyomozást: ott az ügyészség Kótaiéknak hitt, míg a zsarolási ügyben Sz. Gábornak.

További friss információk
Idős asszonyt fosztott ki a cigány - más is van a rovásán
Szakmai gyakorlatra vitte nevelt lányát egy salgótarjáni betörő
Úgy szárították a marihuánát, mint a ruhát - letartóztatásban anya és lánya
Csupán öt év börtönbüntetésre ítéltek egy brutális rabszolgatartót
Bordélyházat számolt fel a rendőrség Mosonmagyaróváron
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat