Ma: 2019.10.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Gyöngyöspata elszívja a környék rendőreit
origo.hu 2011.06.09. 8:35:00

Két Gyöngyöspatához közeli településen is lakossági panasz érkezett a polgármesterhez, mert a lakosok hiányolják a Gyöngyöspatára átjáró körzeti megbízottat. Gyöngyöspatán az ott kialakult feszültségek miatt megemelt rendőri jelenlétet rendeltek el.Egyes településeken a polgármesterek szerint nőtt a betöréses lopások száma, illetve "idegen elemek" jelentek meg.

"Innen is elment a körzeti megbízott, mert Patára jár ügyelni" - mondta Nagy Károly, a Gyöngyöspatához közeli Gyöngyöstarján polgármestere. Nagy szerint emiatt náluk nem szaporodtak a bűncselekmények, de a lakosok hiányolják a körzeti megbízottat. "Olyan elemek jelentek meg, akik eddig nem voltak jelen, idegenek" - mondta a polgármester, és hozzátette, hogy mivel az ő településük zsákfalu, azaz távol van a fő közlekedési útvonalaktól, ezért a falun átmenő forgalom egyébként minimális. "Tartok tőle, hogy terepszemlét végeznek" - mondta a polgármester.

"A preventív jelenlét valóban csorbát szenvedett a közelmúltban, de a települések polgárőrségei segítségünkre siettek, és több időt töltöttek szolgálatban" - mondta Balogh Tibor, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője a Heol.hu nevű internetes újságnak. Balogh azt is hozzátette, hogy településenként eltérőek a bűnügyi adatok, de összességében nem emelkedett a bűncselekmények száma területükön. Azt is elmondta, hogy a Gyöngyöspatán történt események miatt az ott folyó munkából valóban kiveszi a részét a teljes Gyöngyösi Rendőrkapitányság.

"Hiányzik, de nem nagy érvágás" - mondta a körzeti megbízottról Nagy Gábor, a gyöngyöstarjáni polgárőrség vezetője. Szerinte más településeken nagyobb gondot okoz az, hogy nincsen jelen a körzeti megbízott. Azt is hozzátette, hogy a rendőrség az ilyen helyzetekben általában felkéri a polgárőrséget, hogy fokozottabban figyeljenek, de konkrétan a gyöngyöspatai helyzet miatt nem keresték őket. "Szeretnénk, ha visszajönne, de belátók vagyunk, várunk" - mondta Nagy Károly polgármester a körzeti megbízottról, és hozzátette, hogy a mostani helyzet miatt Gyöngyöspatán is szükség van rendőrre.

"A minap megrendezett közbiztonsági fórumon többen is felvetették, hogy bár két körzeti megbízott rendőrünk van, egyikük hetek óta csak Gyöngyöspatán tartózkodik, és a másik rendőrt is gyakran beosztják Gyöngyösoroszin kívüli szolgálatba. Az itt élők örülnének, ha az ő érdekeiket is figyelembe vennék" - nyilatkozta Vernyihel Lívia, a Gyöngyöspata közelében lévő Gyöngyösoroszi polgármestere a Heol.hu-nak. Azt is hozzátette, hogy a bűntettek száma nem növekedett, de "a vandalizmus és a csínytevések mindennapossá váltak".

Néhány településen több a betörés

Az Origó több más, Gyöngyöspata közelében lévő település vezetőjét is megkereste, akik elmondták, hogy a körzeti megbízottjaik valóban átjárnak Gyöngyöspatára, de állításuk szerint ez nem okoz fennakadást a településükön, és lakossági panasz sem érkezett még miatta, továbbá a bűnelkövetések száma sem növekedett. "Ha ki is van vezényelve, olyan még nem fordult elő, hogy ne lett volna elérhető" - mondta a körzeti megbízottról Juhászné Barkóczy Éva, a Gyöngyöspatától pár kilométerre fekvő Petőfibánya polgármestere. A Heol.hu-nak azonban több Gyöngyöspatához közel fekvő település polgármestere azt mondta, hogy nőtt a betöréses lopások száma az utóbbi időben.

További friss információk
Idős asszonyt fosztott ki a cigány - más is van a rovásán
Szakmai gyakorlatra vitte nevelt lányát egy salgótarjáni betörő
Úgy szárították a marihuánát, mint a ruhát - letartóztatásban anya és lánya
Csupán öt év börtönbüntetésre ítéltek egy brutális rabszolgatartót
Bordélyházat számolt fel a rendőrség Mosonmagyaróváron
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat