Ma: 2019.07.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Nem létező honlapért fizetett ki közel nyolcmilliót a kormány
stop.hu 2011.06.08. 9:02:00

A Külügyminisztérium saját honlapján közzétette az uniós elnökséggel kapcsolatos szerződéseinek egy újabb csomagját, amiből kiderül, hogy egy olyan oldal üzemeltetésére is elköltöttek csaknem nyolcmillió forintot, amely külön honlapként nem is létezik.Az EUTrio.hu portál üzemeltetése címén 7,540 millió forintos megbízást kapott még tavaly novemberben a Xemeti Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Csakhogy ezen a domain néven nem az EUTrio.hu oldal érhető el, hanem hazánk hivatalos uniós elnökségi oldala, amelyet viszont a Magyar Telekom üzemeltet 73,6 millió forintért. Az EUTrio.hu domain használója az Internet Szolgáltatók Tanácsa hivatalos nyilvántartása szerint a Domain Registrar Kft. 

A közzétett szerződésekből kiderül az is, hogy az uniós elnökségi váró kialakításához a Magyar Postától béreltek helyiséget a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren hatvanmillió forintért. A gödöllői művészetek házát 42 millió forintért bérlik az elnökség ideje alatt és itt alakították ki az uniós elnökségi sajtóközpontot. Az egyik megállapodás tanúsága szerint 48 millió forintért ad kommunikációs tanácsokat a Brüsszelben működő Bruxinfo hírügynökség gárdája a külügynek.

Bútorokra csaknem 70 millió ment el, míg például dekorációs tervekre hatmillió forint. Az informális találkozókon egyetemistákra bízták a delegációk kísérgetését, ezért a feladatért a Budapesti Corvinus Egyetem csaknem 25 milliót, míg a Budapesti Gazdasági Főiskola kis híján 13 millió forintot kapott.

További friss információk
Nyári szünet 2019. június 25. naptól 2019. augusztus 25. napig
Legalja: ellopták és feldarabolták az angyalt a „színesfém-rajongó” cigányok
Egy ballagási ünnepség záró felvonása: baltával okozott életveszélyes sérülést
Férfi miatt veszekedett gyerekkori barátnőjével Berta, majd néhányszor hátba is szúrta riválisát
Saját magát fuvarozta a betörésekhez a budapesti taxis
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat