Ma: 2019.10.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info







 
Hírmix
Bekeményítés: „bohócforradalmat” hirdettek a rendvédelmisek
MTI/atv.hu 2011.06.07. 8:26:00
Június 16-ára békés fővárosi demonstrációt hirdetett az alkotmányos jogok védelme érdekében magánemberként Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke.



A rendvédelmi szakszervezetek még az utolsó utáni percben is úgy érezték, megtalálták a közös nevezőt, és egy, a korkedvezményes nyugdíjak ügyét kompromisszumosan megoldó javaslatot kívántak meghirdetni.

Bohócforradalom - visszamenőleges hatállyal

Ehhez képest a délutáni sajtótájékoztatón Kónya Péter meghirdette a "bohócforradalmat". Közlése szerint a jövő csütörtöki eseményre minden olyan civil és társadalmi szervezetet, szakszervezetet és állampolgárt várnak, aki bizalomvesztés miatt "visszamenőleges hatállyal" visszavonná a Fidesz-KDNP-re tavaly leadott szavazatait.

Mint mondta, a megmozdulás során az Alkotmány utcában felállítandó fülkékben lehet majd "voksolni" arról, hogy visszavonják-e a tavalyi szavazataikat az ott megjelentek, s ha úgy döntenek, hogy igen, akkor a Sándor-palotához, a köztársasági elnök hivatalának épületéhez vonulnak, hogy "érvényt szerezzenek a nép akaratának".

A "bohócforradalom" kifejezést vélhetően Orbán Viktor ihlette: a múlt héten rendezett tárgyaláson a rendvédelmi szakszervezeti vezetők azt kérték a miniszterelnöktől, menjenek le együtt a Kossuth téren várakozó munkavállalókhoz egy rögtönzött szociális konzultációra, melynek keretében Orbán elmagyarázhatná álláspontját. A kormányfő a felvetésre azt felelte: majd "bohócügyi államtitkárát" küldi el konzultálni. 

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete eredetileg az Orbán-család háza elé ígért egy demonstrációt. Amire a miniszterelnök annyit reagált: „ezt a változást mindenképpen végig fogjuk csinálni, akkor is, hogyha egyébként nemcsak tüntetnek a házam előtt, hanem beköltöznek a hálószobámba”.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke az atv.hu-nak nyilatkozva ezt meglehetősen arrogáns mondatnak minősítette, majd hozzátette: nagyon kíváncsi lenne, mit szólna a kormányfő, ha egyik hivatásos, ám hajléktalan tűzoltó kollégájuk megjelenne a háza előtt, és a hálószobát igényelné.

Megint „bohócoztak” Orbánék

A miniszterelnök szóvivője szerint vannak olyan rendvédelmi szakszervezeti vezetők, akik „bohóctréfát próbálnak űzni nemcsak a kormánnyal való tárgyalásból, hanem az általuk képviselt állományból is”.

Szijjártó Péter ezt hétfőn mondta újságírók előtt, úgy fogalmazva, hogy egyes érdek-képviseleti vezetőknek sokkal fontosabb saját pecsenyéjük sütögetése, saját politikai ambícióik kiélése és előkészítése, mint a normális együttműködésre irányuló tárgyalás a kormánnyal.
   
Megerősítette, hogy Orbán Viktor kormányfő kedd reggel hét órakor találkozik a rendvédelmi szakszervezetek képviselőivel.

Döntött a „Tisztelt” Ház

Csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, ha pedig az igénybe vevő munkaképes, megszüntethető az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátás - döntött az Országgyűlés hétfőn, elfogadva a Fidesz által kezdeményezett alkotmánymódosítást.

Lázár János, Balsai István és Talabér Márta javaslatáról az MSZP kezdeményezésére név szerinti szavazással döntött a Ház; az MTI összesítése szerint a kormánypárti képviselőkön kívül csak a független Pősze Lajos támogatta azt.
  
Az indítvánnyal kapcsolatban Lázár János korábban azt hangsúlyozta: az az elmúlt években nyugdíjba vonult, az öregségi nyugdíjkorhatár alatti rendőrökre, tűzoltókra, pénzügyőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtási tisztekre vonatkozik. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: azt fogják kezdeményezni, hogy a szolgálati nyugdíjban részesülő 57 éven felüliekre ne terjedjen ki a felülvizsgálat.

További friss információk
Idős asszonyt fosztott ki a cigány - más is van a rovásán
Szakmai gyakorlatra vitte nevelt lányát egy salgótarjáni betörő
Úgy szárították a marihuánát, mint a ruhát - letartóztatásban anya és lánya
Csupán öt év börtönbüntetésre ítéltek egy brutális rabszolgatartót
Bordélyházat számolt fel a rendőrség Mosonmagyaróváron
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek




 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat