Ma: 2018.11.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Visszaélt a webkincstári jelszóval - 2 millió forinttal károsította meg idős nagynénjét
Privatkopo.hu 2018.09.03. 8:41:00

Csalás miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy nővel szemben, aki visszaélt egy rokona webkincstári felhasználónevével és jelszavával. A bíróság a bűncselekmény elkövetését tagadó vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével járhat el.A vádirat szerint az elkövető arra vette rá 80 éves nagynénjét, hogy a Magyar Államkincstárnál értékpapírszámlát nyisson, amelyhez az általa megadott jelszóval és felhasználónévvel, interneten történő banki ügyintézésre alkalmas webkincstári hozzáférést is kapott.

A vádlott a webkincstári számlához tartozó felhasználónév és jelszó ismeretében 2016. év során, négy alkalommal, összesen csaknem kétmillió forintot utalt át a webkincstári számláról a saját banki folyószámlájára.

Az elkövetőt a bíróság közokirat-hamisítás bűntette miatt korábban már pénzbüntetésre ítélte amiatt, hogy a sértett lakásába hamis lakcímbejelentő lap benyújtásával jelentkezett be.

Az ügyészség most a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését tagadó vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével járjon el, és büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 1.914.200 forint vagyonelkobzásra ítélje. Erre azért van lehetőség, mert a július óta hatályos új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűncselekmény esetén a bíróság akár a bűncselekmény elkövetését tagadó elkövetővel szemben is a tárgyalás mellőzésével járjon el.

Amennyiben a járásbíróság helyt ad az ügyészség indítványának, a vádirat benyújtásától számított egy hónapon belül ügydöntő határozatot hozhat az ügyben.

További friss információk
Börtönből telefonálva károsítottak meg harminckét embert
Jogerősen is öt év fegyházbüntetésre ítélték Kisbandit, az alvilág volt bankárát
Újabb munkaerő-kölcsönző bűnszervezetet számoltak fel a NAV nyomozói
Gázszerelőnek adta ki magát
Hatszázmillió forint adót „felejtett el” befizetni két autókereskedő
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat