Ma: 2021.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Újabb „unokázós” csaló került rács mögé Nógrádban
Privatkopo.hu 2021. 05. 22. 6:26:00

A Salgótarjáni Járásbíróság elrendelte egy 55 éves férfi letartóztatását, aki 2021 februárjában egy idős salgótarjáni sértettől „unokázós” csalással megszerzett pénz vett át.A rendőrség ügyeletére 2021. február 10-én, délután érkezett bejelentés arról, hogy egy idős salgótarjáni férfitől ismeretlen személyek hárommillió forint készpénzt csaltak ki. Külföldi telefonszámról hívták fel a sértettet azzal, hogy hozzátartozóját baleset érte, készpénzre van szüksége, amit rendőrök fognak elvinni neki.

A tévedésbe ejtett sértett ezt követően a lakcímére érkező, magukat rendőrnek kiadó személyeknek átadta a kért összeget.  

Az ügyben korábban letartóztatott két szlovák állampolgárságú személy, egy 67 éves férfi és egy 52 éves nő volt az, aki az idős sértettől a pénzt átvette, majd még aznap a férfi a most elfogott gyanúsítotthoz juttatta el az átvett, bűncselekményből származó pénzt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai beazonosították és egy 2021. május 18-án végrehajtott akció során, Budapesten elfogták a pénzt megszerző 55 éves férfit, majd pénzmosás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

A férfi már volt büntetve ilyen jellegű cselekmény miatt, jogerősen 3 év és 6 hónap fegyházbüntetést kell majd letöltenie bűnszervezetben elkövetett csalási cselekmények miatt, mostani cselekményét tehát visszaesőként követte el.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat