Ma: 2020.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Jól pörgött a mobiltelefon-biznisz: több mint 500 millió forint adót csalt a szerb férfi
Privatkopo.hu 2019.09.24. 9:20:00

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 2010. és 2011. években mintegy 570 millió forint adóhiányt okozott az állami költségvetésnek híradástechnikai eszközök kereskedésével összefüggésben.A vádirat szerint a vádlott 2010. év tavaszán alapított - kiskunhalasi székhellyel - egy egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek székhelyét a 2011-es évben Szegedre helyezte át. A cég fő tevékenységi köre elektronikus híradástechnikai berendezések és alkatrészek nagykereskedelme volt, ezen belül is elsősorban mobiltelefonokat szerzett be az Európai Unió területéről.

A vádbeli, mintegy másfél éves időszakban több mint kétmilliárd forintos forgalma volt mobiltelefonok beszerzéséből a vádlott által vezetett gazdasági társaságnak, amelyeket szinte teljes egészben valótlan tartalmú számlákkal „továbbértékesített” román, német és cseh honosságú gazdasági társaságok felé.

A vádlott a mobiltelefonokat ténylegesen belföldön adta el, kikerülve így az ÁFA bevallási,- és fizetési kötelezettséget.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
14 gyanúsított: internetes csalássorozatot derítettek fel a békéscsabai nyomozók
Kormányhivatali alkalmazottak idősotthonok vezetőivel közösen fosztottak ki idős embereket
Elfogták a nagyvenyimi szélhámost
Étkezési jegy-bűnözés: fénymásolt utalványokat használtak fel a Készenléti Rendőrség civil alkalmazottai
Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a befolyással üzérkedőkre, valamint a vesztegető vállalkozókra
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat