Ma: 2019.09.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Százmilliókat szerencsejátékozott el a békési takarékszövetkezet ügyvezetője - vádat emeltek ellene
Privatkopo.hu 2019.03.13. 10:35:00

Különösen nagy értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás, 21 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és 31 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat egy 45 éves kondorosi férfi ellen - közölte a Békéscsabai Járási Ügyészség. Gráfik Krisztián 1998 óta egy helyi takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője volt, majd több Békés megyei takarékszövetkezet 2017 végén történő egyesülését követően az új takarékszövetkezet egyik ügyvezető igazgatója lett. Ekkor már szenvedélybeteg, szerencsejáték-függő volt. Anyagi helyzetének megromlása miatt 2015. évben szerencsejátékozni kezdett, ez kezdetben nyereséget hozott.

A vádlott egy internetes oldalon sporteseményekre fogadott, és lottózókban sportfogadásban vett részt, naponta akár több millió forint értékben. A 2017-re kialakult játékszenvedélye miatt eladósodott.

Ekkor úgy döntött, a takarékszövetkezetbeli ügyvezetői pozíciójával visszaélve, előleg címszóval készpénzt vesz fel a szövetkezet pénztáraiból, amiket fogadásokra költ, és a nyereményekből stabilizálja anyagi helyzetét. Természetesen nem tudott olyan nyereséget produkálni, hogy ezt megvalósíthassa, ezért 2017 májusában elhatározta, hogy magánszemélyektől pénzt csal ki, ebből visszafizeti a takarékszövetkezeti pénztárból kivett előlegeket, egy részét is nyereség reményében fogadásokra költi. 

Gráfik Krisztián 2017. január 3. és 2018. május 2. között 106 100 000 forintot tulajdonított el jogtalanul a pénzintézettől, míg 2017. május 17. és 2018. április 27 között 330 325 700 forintot csalt ki kölcsönkérés ürügyén magánszemélyektől a pénztárhiány pótlása és további szerencsejátékozásra.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság tiltsa el a férfit a közügyek gyakorlásától, a pénzügyi tevékenység gyakorlásától, illetőleg gazdasági társaság vezetésétől, mint foglakozástól.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság adjon helyt a sértettek több mint 100 millió forint értékű polgári jogi igényének, vagyonelkobzást is rendeljen el vele szemben.

Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

További friss információk
Angol telefonszámról „dolgoztak” az unokázós csalók
Több mint másfél milliárd forintot csalt el egy munkaerő-kölcsönző bűnszervezet
Elítélte a bíróság a „nádudvari uzsoraügy” két vádlottját
3 év börtönbüntetés a csaló nőnek
Adathalászok hálójába kerültek a pénzmosás olasz és afgán sértettjei - elítélték a román pénzmosót
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat