Ma: 2018.01.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Megpróbálta „visszavásárolni” bevont jogosítványát
HP 2017.11.28. 11:14:00

Vádat emelt az ügyészség azzal a győri férfival szemben, aki pénzért próbálta visszavásárolni bevont jogosítványát egy hivatalos személynek számító állami tisztviselőtől.A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség korrupciós bűncselekmény elkövetésével vádol egy 43 éves férfit, aki bevont vezetői engedélyének visszaszerzése érdekében pénzt ígért egy kormányhivatali ügyintézőnek.

A vádirat szerint a győri férfi vezetői engedélyét ittas vezetés miatt vették el Németországban, 2016 decemberében. Az ítéletben megállapított eltiltás határideje 2017. november 27. napjáig tartott. A nyár folyamán azonban a vádlott egy ismerősét telefonon küldött üzenetekben arra kérte, hogy pénz ellenében segítsen a jogosítványát visszaszereznie.

Az állami tisztviselőként dolgozó ismerős elutasította a vádlott kérését és megkérte őt arra, hogy többet semmilyen formában ne is keresse.

Az ügyészség a vádlottat minősített hivatali vesztegetéssel vádolja, mely bűncselekmény büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

További friss információk
11 millió forintot csaltak ki idős emberektől
Bűnös: Fási Ádám 10 hónap börtönt kapott - 2 évre felfüggesztve - az őssejt-ügyben
Őrizetben a több tízmilliós csalás újabb gyanúsítottja
Rendőröket akart vesztegetni egy vietnámi férfi
Ingatlan adásvételi szerződéseket hamisítottak
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat