Ma: 2021.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Bűnügyi felügyeletben az ágyneműkkel házaló csaló
Privatkopo.hu 2021. 05. 25. 6:42:00

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy 37 éves sárkeresztúri nő letartóztatására a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt.Az ügyészség indítványa szerint a nő 2021. január 15-én, Szolnokon, arra hivatkozással csengetett be a 87 éves sértett lakásába és kezdeményezett beszélgetést, hogy ő a helyi kórház egészségügyi alkalmazottja. A beszélgetés során a sértett reumás panaszaira utalva, ágyneműgarnitúrákat kínált neki megvételre, amelyekről valótlanul azt állította, hogy kiváló minőségük mellett az áruk is igen kedvező. A megtévesztett sértett 150 000 forintot fizetett a nőnek 2 darab garnitúráért, amelyek valós értéke összesen 13 000 forint volt.

A nő ugyanezen a napon, Szolnokon, egy 92 éves hölgynek is megkísérelt eladni 2 darab, összesen 13 000 forint értékű ágyneműt 100 000 forintért. A sértett nem vette meg a termékeket, így kára nem keletkezett.       

A nő azonban tovább folytatta cselekményét az ország több városában. Így 2021. március 23-án, Pápán egy 74 éves férfi, két nap múlva, Békéscsabán egy 86 éves asszony, majd május 6-án, ugyancsak Békéscsabán egy 94 éves hölgy, végül május 11-én, Nyíregyházán egy 90 éves asszony sérelmére követett el hasonló bűncselekményeket.

A járási ügyészség azért indítványozta a nő letartóztatását, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne, és ezzel kivonná magát a büntetőjogi felelősségre vonás alól, továbbá a sértettek esetleges befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, illetőleg a sorozatban elkövetett cselekményeihez hasonló, újabb csalásokat követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, így a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.  

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat