Ma: 2020.05.31. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vesztegetést fogadtak el a pénzügyőrök, vádat emeltek ellenük
Privatkopo.hu 2019.05.06. 13:03:00

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és az ehhez kapcsolódóan elkövetett két rendbeli, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével vádolja az ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két pénzügyőrt, akik még 2017-ben fogadtak el kenőpénzt - derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.A vesztegetést elfogadó volt pénzügyőr vádlottak terhére rótt bűncselekmények büntetési tételének felső határa tizenkét év. A korrupciós pénzt átadó gyanúsított a nyomozás során elhunyt, ezért az ügyészség vele szemben az eljárást megszüntette.

A vádirati tényállás szerint  a vádlottak 2017. augusztus 29-én két szabolcsi település közötti útszakaszon megállítottak egy gépkocsit, amit egy általuk jövedéki jogsértés elkövetése miatt korábbról ismert férfi vezetett. Az autó átvizsgálásakor 4 üveg magyar zárjegy nélküli vodkát és 2 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. Miután a termékeket betették a szolgálati kocsiba, közölték a férfival, hogy jövedéki jogsértés miatt bírságot kell fizetnie.

A férfi kérte, hogy a szabályszerű eljárástól tekintsenek el, amiért cserébe a vádlottak 30 ezer forintot kértek. A férfi először ezt sokallta, végül elfogadva az összeget, a bankjegyeket összehajtva az útlevelébe tette, amelyet ezt követően átadott a pénzügyőröknek. A vádlottak a pénzt kivették, ezután az útlevelet visszaadták, majd elhajtottak a helyszínről és az ellenőrzési adatlapon valótlanul azt rögzítették, hogy nem állapítottak meg jogsértést.

A vodkával és a cigarettával kapcsolatban rádión azt jelentették, hogy azokat a városi piac mellett, illetve egy buszmegállónál találták, majd később valótlan tartalmú ellenőrzési jegyzőkönyvet, valamint lefoglalásról rendelkező végzést készítettek.

További friss információk
Bűnszervezetben működő csalókra csaptak le a rendőrök - hat elkövetőt letartóztatásba helyezett a bíróság
14 gyanúsított: internetes csalássorozatot derítettek fel a békéscsabai nyomozók
Kormányhivatali alkalmazottak idősotthonok vezetőivel közösen fosztottak ki idős embereket
Elfogták a nagyvenyimi szélhámost
Étkezési jegy-bűnözés: fénymásolt utalványokat használtak fel a Készenléti Rendőrség civil alkalmazottai
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat