Ma: 2019.07.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Elfogták a pénzpörgetős román csalót
Privatkopo.hu 2018.12.18. 5:07:00

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság körözte azt a román férfit, aki az országban trükkös módszerrel csalt ki pénzt bolti eladóktól. Az ukrán határon fogták el a csalót, a bíróság elrendelte a letartóztatását.A 47 éves férfi 2018 nyarától kezdődően megtévesztéssel csalt ki pénzt bolti eladóktól. Módszere jellemzően mindig ugyan az volt. Kisebb üzletekbe tért be, ahol nagy címletű bankjegyet váltatott fel az eladókkal, majd az egyik bankjegyet ügyesen, gyorsan elrejtette kezében és jelezte, hogy nem kapta meg a teljes összeget. A gyanútlan és összezavart sértettek, ekkor ismét átadták a készpénzt.

Fegyverneken 2018. július 9-én károsított meg a román egy dohánybolti eladót. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. Az üzlet biztonsági kamerája felvételt készített a jogsértőről, amely alapján a rendőrség felhívást adott ki, majd ennek köszönhetően már az azonosított férfi körözését elrendelte.

A nyomozás során folyamatosan érkeztek és érkeznek az információk, miszerint több kapitányság folytat hasonló típusú cselekmények miatt eljárást a gyanúsítottal megegyező személyleírású  férfi ellen.

A férfit 2018. december 14-én fogták el a Csengersima Közúti Határátkelőhelyen, amikor ismét be akart lépni Magyarország területére.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságon jelenleg 8 rendbeli csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a román állampolgárt.

A bíróság 2018. december 17-én elrendelte a letartóztatását.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat