Ma: 2019.07.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nem díjazták a mesét a BRFK nyomozói: kattant a bilincs a csalók csuklóján
Privatkopo.hu 2018.12.11. 11:10:00

A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a férfit és társait, akik az éjszaka közepén felhívtak egy idős házaspárt, majd a fiuknak adták ki magukat és pénzt kértek arra hivatkozva, hogy albán férfiak bántalmazták, fogva tartják.A 35 éves budapesti M. László társaival 2018. december 10-én, 2 óra körül felhívott egy XIII. kerületi idős házaspárt, majd a fiának kiadva magát közölte, hogy őt megverte és fogva tartja két albán férfi, ezért pénzre van szüksége, mert addig nem engedik el, amíg nem fizet.

Az elkövető telefonon végig kapcsolatban volt az idős asszonnyal és megbeszélték, hogy az összegyűjtött pénzt és ékszereket zacskóba csomagolva egy csepeli gyártelep hulladékgyűjtő konténerbe teszik. A férj - miközben felesége vonalban volt a férfival - felhívta a fiát, aki elmondta, hogy nem esett baja, nem tartja őt senki fogva és pénzre sincs szüksége. Ezután rögtön hívta a rendőröket.

Az elkövetők autóval mentek a pénzátadás helyszínére, ahol a 25 éves budapesti B. Anikó kivette a hulladékgyűjtő konténerből a nejlonzacskót és visszament a kocsihoz. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányságának és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói ekkor fogták el az autóban ülő három elkövetőt.

A XIII. kerületi rendőrök M. Lászlót, B. Anikót és társukat, egy 27 éves csenyétei nőt őrizetbe vettek, majd csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók előterjesztést tettek az elkövetők letartóztatásának indítványozására.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat