Ma: 2020.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Mutogatni való hülye: 20 ezer forintot kapott a pénzmosásért, akár 8 év szabadságvesztésre is ítélhetik
Privatkopo.hu 2019.01.04. 15:23:00

Pénzmosás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy férfival szemben, aki internetes csalások elkövetéséhez nyitott bankszámlát ismeretlenül maradt bűntársai számára.A vádirat szerint a vádlott - egy 38 éves férfi - 2015. november 4-én, ismeretlenül maradt társa felkérésére bankszámlát nyitott a Budapest XIV. kerületi Örs vezér terén található áruházban működő bankfiókban.

Az ismeretlen társ ezért 20 ezer forintot adott a vádlottnak, és elkérte tőle a bankszámla adatait. A 38 éves férfi tudta, hogy a bankszámlára bűncselekményekből származó pénzösszegek érkeznek majd.

Ezt követően az ismeretlen elkövetők 2015 novemberétől internetes apróhirdetési oldalakon gumiabroncsokat és videójátékokat kínáltak eladásra, oly módon, hogy a meghirdetett árukkal nem rendelkeztek, céljuk kizárólag a vásárlók pénzének csalárd megszerzése volt.

A hirdetők az érdeklődőknek a vádlott által nyitott bankszámla számát adták meg, amelyre a vételárat utalni kellett, majd miután az összegek megérkeztek, elérhetetlenné váltak. Az ismeretlen tettesek így 33 személyt károsítottak meg, összesen több mint félmillió forinttal.

A vádlott a bankszámlára érkező összegeket 2015 novemberében és decemberében felvette, majd azokkal ismeretlen módon rendelkezett.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen most üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A Büntető törvénykönyv (Btk.) a bűncselekményt 8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

További friss információk
14 gyanúsított: internetes csalássorozatot derítettek fel a békéscsabai nyomozók
Kormányhivatali alkalmazottak idősotthonok vezetőivel közösen fosztottak ki idős embereket
Elfogták a nagyvenyimi szélhámost
Étkezési jegy-bűnözés: fénymásolt utalványokat használtak fel a Készenléti Rendőrség civil alkalmazottai
Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a befolyással üzérkedőkre, valamint a vesztegető vállalkozókra
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat