Ma: 2018.12.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Csalás gyanúja miatt nyomoznak a fedezeti ingatlanok gyanús adásvételében közreműködő Lapis-cégekkel összefüggésben
Privatkopo.hu 2018.06.20. 14:01:00

A közelmúltban közölt tényfeltáró cikket a Privatkopo.hu arról a - dr. Lapis Andráshoz köthető - gazdasági érdekkörről, amely mintegy száz, kihelyezett banki hitelek fedezetéül szolgáló ingatlant „szöktetett meg” olyan módon, hogy különböző trükkökkel elérte: a pénzintézet ingatlanokra alapított jelzálogjogai értéktelenné váljanak, és a hiteleket biztosító bank ne tudjon a pénzéhez jutni. A bűnügyi portál most arról értesült, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság csalás és más bűncselekmények miatt nyomozást folytat a fedezeti ingatlanok gyanús adásvételében közreműködő gazdasági társaságokkal összefüggésben.„(…) Hatóságomnál büntetőeljárás folyik a Zee Capital Zrt. és jogutódai, illetve a vele kapcsolatba hozható (Hades Faktor Kft., Refinance Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Kft., SVB Faktor 69 Kft., Morgan Lízingház Zrt., Alkanas Kft., Integrator Hungary Kft., Otthon Támasz Nonprofit Kft., Hungarian Big Three Kft., Otthon Pillér Kft., Yplon Kft., stb.) csalás büntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt, mely ügyben K. Zsuzsanna sértetti minőségben vesz részt. (…) A nyomozás során vizsgáljuk a tulajdonszerzések hátterét is. (…)” - olvasható abban a levélben, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság küldött a Budapest Környéki Törvényszék elnökének.

K. Zsuzsanna adóssal szemben az Otthon Pillér Kft. kért végrehajtást, azt követően, hogy a hitelfelvevővel fennálló kölcsönszerződést egyoldalúan felmondta. A Budaörsi Járásbíróság végzését - amelyben az ingatlan karhatalommal történő kilakoltatást rendelte el - az adós 2018. május 10. napján kapta kézhez. A végrehajtó az ingatlan kiürítésének időpontját 2018. június 18. napra tűzte ki.

K. Zsuzsanna a végzés ellen fellebbezést nyújtott be, amelyet a járásbíróság - a hiánypótlás után - 2018. június 8. napján befogadott.

A Budaörsi Járásbíróság 2018.június 11. napján újabb végzést hozott, amelyben arról tájékoztatta a végrehajtót, hogy a kilakoltatást elrendelő végzésre fellebbezés érkezett, így a végrehajtási aktát 8 napon belül küldje meg a bíróságnak.

Mivel a bíróság postai úton értesítette a végrehajtót, így - állítása szerint - a végrehajtásra kitűzött napig nem kapta kézhez ezt a végzést, ezért a kilakoltatásnak nem volt akadálya. Amennyiben megküldte volna a bíróságnak a végrehajtási aktát, a kilakoltatásra nem kerülhetett volna sor” - magyarázta Zsuzsanna. „A végrehajtást a Végrehajtói Kamara elnöke, dr. Schadl György foganatosította, akinek bemutattam a rendőrség levelét, amely szerint csalás miatt nyomozás zajlik a végrehajtást kérő Otthon Pillér Kft-vel összefüggésben. A végrehajtó erre való tekintettel 30 napig hozzájárult ahhoz, hogy a személyes holmijaink és a használati tárgyaink az ingatlanban kerüljenek eltárolásra, de zárat cseréltetett és az ingatlanból kizáratta, utcára tetette a családunkat. Persze, dönthetett volna úgy is, hogy nem zárat ki bennünket, de nem igazán érdekelte, hogy a végrehajtást kérő céggel szemben csalás gyanúja merült fel. Most itt tartunk, várom a másodfokú bíróság végzését a fellebbezés ügyében.”

Korábban írtuk:

„Következmények nélküli ország: így semmizték ki az adósokat és lehetetlenítették el a banki jelzálogjogok érvényesítését Lapis Andrásék”

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=lapisandrasek&MN=Joghalo&LN=Hungarian

 

További friss információk
Sikkasztással gyanúsított ügyvéd letartóztatását indítványozta az ügyészség
Bálintnak a vérében van a kereskedelem: sem televíziója, sem autóalkatrészei nem voltak, ám mégis képes volt azokat eladni
Elfogták a pénzpörgetős román csalót
Rakományból ajándékozta meg magát a kamionsofőr, az igazi meglepetést azonban a rendőrök okozták
Nyolcszázmillió forint pályázati pénzt csalt el egy budapesti bűnözői csoport
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat