Ma: 2021.03.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Prostitúcióra kényszerített nőkkel tartatták ki magukat
Privatkopo.hu 2021.01.14. 11:23:00

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tizenegy gyanúsítottal szemben tett javaslatot vádemelésre emberkereskedelem és kitartottság bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.A nyomozó hatóság a 2018. év novemberében indított büntetőeljárásban felszámolta azt a bűnszervezetet, amelynek tagjai összehangoltan szervezték kiszolgáltatott helyzetben lévő, főként Szabolcs megyei nők felkutatását, és kiutaztatását Németországba, ahol prostitúciós tevékenységet végeztettek velük. A bordélyházat, ahol a nők a szexuális szolgáltatásaikat nyújtották, egy budapesti testvérpár üzemeltette. A nők által keresett pénz jelentős része a két férfi, és a hierarchikus rendszerben működő bűnszervezet többi tagjának jövedelmét biztosította, amiből saját fényűző életüket finanszírozták.

A nyomozók 2019. április 23-án nagyszabású rendőrségi műveletet hajtottak végre a gyanúsítottak lakóhelyein, és a hozzájuk köthető további ingatlanokban, összesen tizennégy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, budapesti és németországi helyszíneken. A nyíregyházi rendőrökkel együttműködtek a megyei rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, a Terrorelhárítási Központ, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, valamint a németországi társzervek munkatársai.

A rendőrök a bűnszervezet kilenc tagját gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették, és előterjesztésükre közülük többen hónapokon át letartóztatás alatt voltak. A németországi bordélyház üzemeltetője, B. István 35 éves budapesti lakos letartóztatását az illetékes bíróság a büntetőeljárás teljes időtartama alatt fenntartotta.

A lezárt nyomozás adatai szerint B. István 35 éves és B. György 38 éves budapesti, B. Anita 29 éves ilki, F. Dávid 29 éves pomázi, B. Gusztáv 36 éves baktalórántházi, D. Mátyás 34 éves balkányi, N. Sándor 46 éves ópályi, O. György 35 éves dögei, F. Péter 29 éves piricsei, B. György 41 éves gávavencsellői, R. Márk 22 éves györgytarlói lakosok egymás tevékenységét segítve 2015 óta a rendőrség 2019. áprilisi közbelépésig összehangoltan szervezték, irányították és felügyelték jogellenes tevékenységüket. A beszervezett nőktől a megkeresett pénz nagy részét elvették, többüket a külföldön tartózkodásuk alatt bántalmazták, fenyegették. A szexuális szolgáltatásokat német internetes oldalakon hirdették, aminek költségeit szintén a nők által megkeresett pénzből finanszírozták.

A rendőrök több millió forint értékben foglaltak le a gyanúsítottaktól luxusautókat, arany ékszereket és elektronikai berendezéseket, amelyeket a bűncselekmények elkövetéséből származó vagyonból vásároltak.  

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

További friss információk
Otthonfelújítás - kicsi másképp
50 millió forintos pénzmosással gyanúsítanak egy 69 éves asszonyt
Az ügyészség indítványozta a költségvetésnek 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűnszervezet tagjainak a letartóztatását
70 millió forintot fizetett ügyvédjének az ismert húsipari nagyvállalkozó, hogy befolyásos kapcsolatai felhasználásával „elsimítsa” a büntetőügyét
290 milliót csaltak ki egy hiszékeny kiskőrösi asszonytól
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat