Ma: 2021.07.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
Privatkopo.hu 2021. 05. 26. 7:07:00

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság elrendelte annak a 49 éves, büntetett előéletű férfinak a letartóztatását, aki eltartási szerződés ígéretével egy idős, beteg férfitől két, összesen 55 millió forintot meghaladó értékű ingatlant csalt ki, emellett a nyugdíját is rendszeresen elvette.A megalapozott gyanú szerint a hasonló bűncselekmények miatt korábban már elítélt férfi 2018-ban ismerte meg a sértettet, majd miután meggyőződött róla, hogy nincsenek közeli hozzátartozói, ellenben nagy értékű vagyona van, fokozatosan a bizalmába férkőzött, hogy azt megszerezze.

2020 februárjában eltartási szerződést kötöttek egy veszprémi ügyvéd előtt, amely szerint a gyanúsított a sértett ingatlanai fejében vállalta, hogy havi 120 000 forint értékben a sértettet élete végéig eltartja, részére megfelelő lakhatást, ellátást biztosít, és  a gyógykezeléséről is gondoskodik. A sértett nem tudta, hogy a férfi nem lett volna jogosult a szerződéskötésre, mivel több éve cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt állt, továbbá, hogy az eltartásához szükséges jövedelemmel sem rendelkezik. A terhelt az enyingi otthonában helyezte el a sértettet, a nyugdíját elvette, kezeltetéséről pedig nem gondoskodott. A sértett a tartási szerződés megkötése után négy hónappal a terhelt otthonában elesett, majd néhány nappal a kórházba szállítását követően elhunyt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai május 9-én őrizetbe vették az enyingi férfit és különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a budai ingatlant pedig zár alá vették, míg a balatoni ingatlant a gyanúsított már korábban értékesítette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, melyet a bíróság ezzel egyetértve egy hónap időtartamra elrendelt. A gyanúsított és védője fellebbezés jelentett be a bíróság végzése ellen, így az nem végleges.

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat