Ma: 2021.07.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Privatkopo.hu 2021. 05. 28. 4:42:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vesztegetés bírósági eljárásbanbűntette miatt emelt vádat Gulyás Imre volt rendőr alezredes ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vádlott letartóztatás hatálya alatt áll.Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség 2014. augusztus 21-én, bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot V. László és huszonegy társa ellen a Fővárosi Törvényszéken, amely ügyet a bíróság jelenleg is tárgyal.

Jelen újabb ügy tegnap benyújtott vádiratának lényege szerint a volt rendőr, Gulyás Imre 2020 februárjában - azért, hogy a bíróságon folyamatban lévő fenti alapügyben a büntetőjogi felelősségre vonás alól mentesüljön - azt kérte vádlott társától, Hopka Lajostól, hogy egyes bűncselekmények elkövetését vállalja magára.

A volt rendőr a számára kedvező tartalmú terhelti vallomásért cserébe, meg nem határozott összegű rendszeres havi juttatást ígért.

Hopka Lajos - aki korábban a volt rendőr alezredes beosztottja volt - az ajánlatot visszautasította.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben Gulyás Imre az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és kettő év közügyektől eltiltásra.

A volt rendőr a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa előtt folyamatban lévő alapügyben 2020. június 16-án elrendelt letartóztatás hatálya alatt áll.

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat