Ma: 2021.09.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Privatkopo.hu 2021. 05. 28. 4:42:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vesztegetés bírósági eljárásbanbűntette miatt emelt vádat Gulyás Imre volt rendőr alezredes ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vádlott letartóztatás hatálya alatt áll.Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség 2014. augusztus 21-én, bűnszervezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot V. László és huszonegy társa ellen a Fővárosi Törvényszéken, amely ügyet a bíróság jelenleg is tárgyal.

Jelen újabb ügy tegnap benyújtott vádiratának lényege szerint a volt rendőr, Gulyás Imre 2020 februárjában - azért, hogy a bíróságon folyamatban lévő fenti alapügyben a büntetőjogi felelősségre vonás alól mentesüljön - azt kérte vádlott társától, Hopka Lajostól, hogy egyes bűncselekmények elkövetését vállalja magára.

A volt rendőr a számára kedvező tartalmú terhelti vallomásért cserébe, meg nem határozott összegű rendszeres havi juttatást ígért.

Hopka Lajos - aki korábban a volt rendőr alezredes beosztottja volt - az ajánlatot visszautasította.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben Gulyás Imre az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és kettő év közügyektől eltiltásra.

A volt rendőr a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa előtt folyamatban lévő alapügyben 2020. június 16-án elrendelt letartóztatás hatálya alatt áll.

További friss információk
Elfogták az idős embereket megkárosító csalókat
Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak két budapesti főorvost és egy asszisztenst - bilincsben vitték el őket
28 000 forintot érő ágygarnitúrát adott el 180 000 forintért
Volt NAV-os vezető és bűntársai ellen emeltek vádat korrupciós bűncselekmények miatt
Milliókért rendelt mobiltelefonokat mások nevére az ukrán csaló
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat