Ma: 2019.04.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Százmilliókat szerencsejátékozott el a békési takarékszövetkezet ügyvezetője - vádat emeltek ellene
Privatkopo.hu 2019.03.13. 10:35:00

Különösen nagy értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás, 21 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és 31 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat egy 45 éves kondorosi férfi ellen - közölte a Békéscsabai Járási Ügyészség. Gráfik Krisztián 1998 óta egy helyi takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője volt, majd több Békés megyei takarékszövetkezet 2017 végén történő egyesülését követően az új takarékszövetkezet egyik ügyvezető igazgatója lett. Ekkor már szenvedélybeteg, szerencsejáték-függő volt. Anyagi helyzetének megromlása miatt 2015. évben szerencsejátékozni kezdett, ez kezdetben nyereséget hozott.

A vádlott egy internetes oldalon sporteseményekre fogadott, és lottózókban sportfogadásban vett részt, naponta akár több millió forint értékben. A 2017-re kialakult játékszenvedélye miatt eladósodott.

Ekkor úgy döntött, a takarékszövetkezetbeli ügyvezetői pozíciójával visszaélve, előleg címszóval készpénzt vesz fel a szövetkezet pénztáraiból, amiket fogadásokra költ, és a nyereményekből stabilizálja anyagi helyzetét. Természetesen nem tudott olyan nyereséget produkálni, hogy ezt megvalósíthassa, ezért 2017 májusában elhatározta, hogy magánszemélyektől pénzt csal ki, ebből visszafizeti a takarékszövetkezeti pénztárból kivett előlegeket, egy részét is nyereség reményében fogadásokra költi. 

Gráfik Krisztián 2017. január 3. és 2018. május 2. között 106 100 000 forintot tulajdonított el jogtalanul a pénzintézettől, míg 2017. május 17. és 2018. április 27 között 330 325 700 forintot csalt ki kölcsönkérés ürügyén magánszemélyektől a pénztárhiány pótlása és további szerencsejátékozásra.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság tiltsa el a férfit a közügyek gyakorlásától, a pénzügyi tevékenység gyakorlásától, illetőleg gazdasági társaság vezetésétől, mint foglakozástól.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság adjon helyt a sértettek több mint 100 millió forint értékű polgári jogi igényének, vagyonelkobzást is rendeljen el vele szemben.

Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

További friss információk
Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget rohantak le a NAV nyomozói
Korrupt NAV-os állítottak bíróság elé
Bírósági végrehajtónak adták ki magukat, több millió forintot csaltak ki áldozataiktól
Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy adócsalót
Milliárdos csalásokat hajtott végre egy külföldi cégek megkárosítására szakosodott bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat