Ma: 2019.01.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Őrizetben a több tízmilliós csalás újabb gyanúsítottja
police.hu 2017.12.06. 10:59:00

A Békés megyei rendőrök Hódmezővásárhelyen elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint társaival cégektől csalt ki pénzt.Országszerte több mint 50 cégtől csalhatott ki pénzt az a bűnözőcsoport, amelynek több tagját már korábban elfogták a Békés megyei rendőrök.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 2017. december 5-én az ügyben újabb gyanúsítottat vett őrizetbe. A 41 éves hódmezővásárhelyi B. Károlyt a főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei fogták el. Társai közül négyen már előzetes letartóztatásban vannak.

A csoport tagjai cégeket, vállalkozásokat kerestek meg és a tevékenységi körükbe illeszkedő, a termeléshez, illetve a munkájukhoz szükséges eszközöket ajánlottak nekik a piaci árnál olcsóbban. Azoknak, akikkel megegyeztek, átutalásos számlát állítottak ki. Az esetenként több millió forintnyi összegeket magánszemélyek számlaszámára kérték, akik miután számlájukról felvették a pénzt, átadták a csalás szervezőinek. Azokkal az eszközökkel, amelyeket eladásra kínáltak, nem rendelkeztek, így nem is szállították le azokat a vevőknek.

Az ügyben eddig 15 gyanúsítottat hallgattak ki a rendőrök, közülük négy férfi van előzetes letartóztatásban. A 41 éves B. Károly a gyanú szerint a csalás egyik szervezője volt és az egyik nőtől, akinek a számlájára a bűncselekményből származó pénz egy része érkezett, több millió forintot vett át.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a hódmezővásárhelyi férfit bűnügyi őrizetbe vette és vizsgálja, hogy a csoport összesen hány bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

További friss információk
Kósa Lajos üzleti érzékével megáldott férfit húzott le egy szélhámos nő
Átragasztotta a százezer forintos kávéfőző vonalkódját egy pillanathedonista
Legalja: magyar katonák tízmilliókkal károsították meg bajtársaikat
Még mindig akadnak „verebek”, akiknek annyi eszük van, hogy 75 ezer forintot töltenek fel egy cigánybűnöző mobiltelefonjaira
Alzheimer-kóros idős asszonytól csalt ki pénzt egy kaposvári nő
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat