Ma: 2019.10.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Befektetési ígéretekkel verték át a sértetteket - az okozott kár közel 250 millió forint
Privatkopo.hu 2019.06.08. 6:06:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) eljárást folytat különösen nagy kárt okozó csalás, bűnszervezetben részvétel, pénzmosás és más bűncselekmények elkövetésének magalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.Az elkövetők magas hozamú kriptovaluta- (digitális fizetőeszköz), illetve megújuló energia befektetést kínáltak Franciaországban. A sértettek befizették a pénzt, de cserébe nem kaptak semmit. Az okozott kár nagysága közel 250 millió forint.

A nyomozás megállapította, hogy az elkövetők hamis dokumentumok felhasználásával magyarországi pénzintézeteknél számlákat nyitottak, és gazdasági társaságokat alapítottak, majd a csalásokból befolyó pénzeket külföldi bankszámlákra utalták tovább.

Az eljárás során a nyomozók a francia csendőrséggel és más külföldi társszervekkel közreműködve térképezték fel a Franciaországot, Magyarországot, Lengyelországot és Izraelt érintő bűnszervezetet.

Magyarországon 2019. június 5-én és 6-án nemzetközi bűnügyi jogsegély keretében a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal és az NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztály munkatársai - a francia csendőrség nyomozóival közösen - több ingatlanban tartottak kutatást.

Az eljárás további szakaszában a hatóságok nemzetközi nyomozócsoportot terveznek alakítani. A bűncselekményekből származó vagyonelemek biztosítására a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette.

További friss információk
Interneten hirdetett különböző termékeket, besöpörte azok vételárát, aztán elérhetetlenné vált a primitív csaló
27 millió forintos csalás vádjával állítják bíróság elé az üzletkötőt
„Görgetéses csalás”: hat és fél év börtön a volt pécsi ügyvédnek
640 millió forintot csaltak ki az örökösöktől - ügyvéd ellen is vádat emeltek
A már elfogott vezetői nélkül is működött az államkassza csapolására szakosodott bűnbanda, a NAV nyomozói újabb csapást mértek rá
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat