Ma: 2020.06.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Befektetési ígéretekkel verték át a sértetteket - az okozott kár közel 250 millió forint
Privatkopo.hu 2019.06.08. 6:06:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) eljárást folytat különösen nagy kárt okozó csalás, bűnszervezetben részvétel, pénzmosás és más bűncselekmények elkövetésének magalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.Az elkövetők magas hozamú kriptovaluta- (digitális fizetőeszköz), illetve megújuló energia befektetést kínáltak Franciaországban. A sértettek befizették a pénzt, de cserébe nem kaptak semmit. Az okozott kár nagysága közel 250 millió forint.

A nyomozás megállapította, hogy az elkövetők hamis dokumentumok felhasználásával magyarországi pénzintézeteknél számlákat nyitottak, és gazdasági társaságokat alapítottak, majd a csalásokból befolyó pénzeket külföldi bankszámlákra utalták tovább.

Az eljárás során a nyomozók a francia csendőrséggel és más külföldi társszervekkel közreműködve térképezték fel a Franciaországot, Magyarországot, Lengyelországot és Izraelt érintő bűnszervezetet.

Magyarországon 2019. június 5-én és 6-án nemzetközi bűnügyi jogsegély keretében a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal és az NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztály munkatársai - a francia csendőrség nyomozóival közösen - több ingatlanban tartottak kutatást.

Az eljárás további szakaszában a hatóságok nemzetközi nyomozócsoportot terveznek alakítani. A bűncselekményekből származó vagyonelemek biztosítására a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette.

További friss információk
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
Nem létező potencianövelő üzletre kért kölcsönöket, felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték
A BRFK nyomozói újabb „unokázós” csaló válláról vették le a nyaralás szervezésével járó terhet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat