Ma: 2019.04.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Hibázott a törvényszék: új eljárás indul egy pécsi gyilkossági ügyben
Privatkopo.hu 2018.10.31. 10:53:00

Az ügyészség indítványára hatályon kívül helyezte a Pécsi Ítélőtábla a Pécsi Törvényszék egy korábbi ítéletét, amit egy pécsi gyilkosság ügyében hozott, és egyben új eljárás lefolytatását rendelte el.A vádirat szerint az ügy első- és másodrendű vádlottjai 2014. június 26. napján, egy pécsi társasházi lakásban, értékei megszerzése céljából megtámadtak egy idős nőt, majd a lakásból pénzt és porcelántárgyakat tulajdonítottak el.

A sértett a támadásban eszméletét vesztette, de a tettesek tartottak attól, hogy életben maradt, és ezáltal ők lelepleződhetnek, ezért még aznap délután visszatértek a helyszínre és agyonverték a sértettet.

Harmadrendű vádlottként szerepel az ügyben az az ember, aki ugyanezen nap délelőttjén kaputelefonon kereste a sértettet, és az elsőrendű vádlott beengedte őt a lakásba. Amikor az illető meglátta a földön fekvő, és szemmel láthatóan segítségre szoruló sértettet és a támadóját, pánikba esett, és kirohant a lakásból, anélkül, hogy bárkit értesített volna a látottakról.

Az ügyben a Baranya Megyei Főügyészség a két támadót tártettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, és a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg, a váratlan látogató ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt született vádirat.

A Pécsi Törvényszék az elsőrendű vádlottat - önálló tettesként - nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, a harmadrendűt pedig - a vádnak megfelelően - segítségnyújtás elmulasztásában mondta ki bűnösnek. Megállapította ugyanakkor, hogy a másodrendű vádlott az emberölésben nem vett részt, ezért őt csak lopás bűntettében marasztalta el.

A fellebbezések folytán másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a tegnap délután tartott nyilvános ülésén - a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően - az elsőfokú bíróság ítéletét hatályon kívül helyezte, és új eljárásra utasította a Pécsi Törvényszéket. Az ítélőtábla álláspontja szerint az elsőfokú bíróság nem tett eleget az indokolási kötelezettségének, ezzel olyan eljárási szabálysértés történt, amely a bűnösség megállapítására lényeges hatással volt, és a másodfokú eljárásban nem orvosolható.

További friss információk
Szüleit akarta megöletni egy 19 éves „hálás” fiatal
„Szívességi lakáshasználat”: sósavval öntötte le mohácsi szállásadóját egy férfi
Szamurájkardos támadás a ceglédi éjszakában
Elítéltek egy Tolna megyei nőt, aki megölte a szeretőjét
Parkolási vitából garázdaság
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat