Ma: 2019.04.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Megölte és elásta a szigetszentmiklósi milliomos nőt: váratlan dolog történt az exrendőr tárgyalásán
Blikk 2018.11.07. 7:55:00

A népes hallgatóságnak és a sajtó képviselőinek mindössze a vádirat rövidített változatát volt lehetősége meghallgatni: a védő ugyanis már a tárgyalás elején jelezte: indítványozzák a nyilvánosság kizárását, mert a vádlott bizonyos információkat csak szűk körben hajlandó elárulni - írja a Blikk.Pedig a bűncselekmény nagyon borzalmas: egy volt zsaru pénzhez szeretett volna jutni, ezért először megfenyegette, majd megölte egy ismerőse milliomos feleségét.

A gyanúsított, Sz. Attila több mint 27 éven át dolgozott rendőrként, leszerelése után magánnyomozással, őrzés védelemmel foglalkozott. Néhány éven belül azonban megcsappantak a bevételei, és sürgősen szüksége lett volna pénzre.

Kapóra jött neki egy ismerőse, T. János és felesége Renáta helyzete: a házaspár közösen birtokolt egy céget, azonban a kapcsolatuk megromlott, és pénzügyi viták voltak köztük. Az asszony még okirat-hamisítást is elkövetett, hogy a férjét kipenderítse a közös vagyonból.

A vádirat szerint Attila is hasznot akart húzni ebből a viszályból: 2017. április 13-án a szigetszentmiklósi Lidl parkolójában beült Renáta autójába, és azt mondta neki: a férje 40 millióval tartozik neki, azonban a pénzhez nem tud a nő miatt hozzájutni, így nincs más hátra, minthogy Renáta fizesse ki őt. A dörzsölt üzletasszony azonban egy fillér kifizetése nélkül kitessékelte Attilát az autóból, akinek ezután azon főhetett a feje, hogyan ne bukjon le a fenyegetőzés miatt.

Elhatározta, hogy megöli a nőt: újabb találkozót kezdeményezett, amire 2017. április 27-én a délutáni órákban került sor. Renáta nem volt elég óvatos: beült Attila autójába, aki egy erdős területre hajtott, ott kiszállította őt az autóból, kisebb erővel ötször megütötte a fején, majd a zsebkésével háromszor megszúrta a hátán, egyszer a mellkasán és kétszer a nyakán. Az asszony rövid időn belül a helyszínen elhalálozott. Attila ezután eltemette a holttestet, majd magával vitte a telefonját és a táskáját.

A gyanúsított egykedvűen érkezett a tárgyalásra. Senkire nem nézett, nem kommunikált: pedig több érdeklődő is megjelent a sajtó képviselőin kívül. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfi a fényképezés tényét is megtiltotta, amihez az új törvények értelmében joga van. Ahogy ahhoz is, hogy csak szűk körben osszon meg bizonyos információkat, mégha ezzel a bírósági eljárás nyilvánosságának elve csorbul.

Miután ezt az ügyvédje bejelentette, hiába tiltakozott az ügyész, a bíró zárt ülést rendelt el.

Annyi bizonyos, hogy az ügy nem zárult le a keddi előkészítő ülésen, és valamikor januárban folytatódik majd. Az ítéletről pedig már nem lehet a hallgatóságot kirekeszteni.

(Fotó: Blikk)

További friss információk
Szüleit akarta megöletni egy 19 éves „hálás” fiatal
„Szívességi lakáshasználat”: sósavval öntötte le mohácsi szállásadóját egy férfi
Szamurájkardos támadás a ceglédi éjszakában
Elítéltek egy Tolna megyei nőt, aki megölte a szeretőjét
Parkolási vitából garázdaság
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat