Ma: 2020.01.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
8 év fegyház: másodfokon is bűnösnek mondták ki „János bácsit”, a bicskei gyermekotthon lakóit terrorizáló szexuális ragadozót - a volt igazgató annyira ügyel a „jó hírére”, hogy nem engedte kép- és hangfelvétel készítését a tárgyalóteremben, de azért mi megmutatjuk a pofáját
Privatkopo.hu/168ora.hu 2019.09.10. 15:48:00

Kedden, a Győri Ítélőtáblán, másodfokon folytatódott a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatója, Vásárhelyi János, és az intézmény volt nevelője, K. Béla pere. A másodfokon eljáró bíróság helyben hagyta az első fokú ítéletet mindkét vádlott esetében. Eszerint fenntartotta a volt igazgató 8 év fegyházbüntetését, és a volt nevelő felfüggesztett szabadságvesztését.Az ítélőtábla a bűncselekmények minősítésén részben változtatott, de a büntetések maradtak.

Vásárhelyi János és védője zárt tárgyalást kért, a perbeszédek és a vádlottak felszólalásai így a sajtó kizárásával zajlottak. A vádlottak nem járultak hozzá, hogy hang- vagy képfelvétel készüljön róluk. Vásárhelyi Jánost vezetőszáron vezették el.

Első fokon a Székesfehérvári Törvényszék járt el, amely megállapította, hogy az elsőrendű vádlott, Vásárhelyi János 26 évig volt a gyermekotthon igazgatója, több kitüntetés tulajdonosa, lakó- és társadalmi közösségének megbecsült tagja. A gyermekeket az otthonban 4 és 8 éves koruk között helyezték el, valamennyien az elsőrendű vádlott gyámsága alá kerültek. Vásárhelyi a gyermekekkel jó kapcsolatot alakított ki, némelyik gyermek apjaként tekintett rá.

Ez idő alatt az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 9 esetben Vásárhelyi János szexuálisan közeledett a nevelése és gyámsága alatt álló gyermekekhez, amelyek több esetben szexuális együttlétet eredményeztek.

Így előfordult az is, hogy ruhán keresztül a sértettek nemi szervét fogdosta, és ennek viszonzására szólította fel a sértetteket. Előfordult az is, hogy a sértett simogatása után kijelentette, hogy a sértettel análisan szeretne közösülni, ám ez a sértett tiltakozó magatartása miatt az utolsó pillanatban meghiúsult. Volt olyan eset is, amikor a sértett és az elsőrendű vádlott között 10 éven át tartó szexuális kapcsolat alakult ki. Vásárhelyi János a sértettek szexuális szolgáltatását apróbb ajándékokkal, esetenként nagyobb összeggel jutalmazta.

A másodrendű vádlott a gyermekotthon dolgozójaként utolsó munkanapján búcsúbulit tartott, és az egyik erősen ittas nevelt fiatalt 10 ezer forint ígéretével szexuális vágyának kielégítésére hívta fel, amelybe a sértett beleegyezett.

Az elsőfokú bíróság Vásárhelyi Jánost folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, szexuális erőszak bűntettének kísérlete, szexuális visszaélés bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

K. Bélát szexuális visszaélés bűntette miatt 1 év és 6 hónapi szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az első- és másodrendű vádlottat végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynél 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban áll.

A letartóztatásban töltött idő beleszámít a szabadságvesztés idejébe.

Az ítélet jogerős.

További friss információk
Börtönbe vágyott, tapétavágó kést szorított egy fiatal nő nyakához
Szexuális erőszak gyanúja miatt letartóztatták Kunágota református lelkészét
Hat év börtönbüntetésre ítélték az alkoholista gondnokot: sportpályán zaklatta a kiskorú fiúkat
Ököllel ütötte, megrugdosta élettársát - a nőt életveszélyes állapotban szállították kórházba
Szilveszteri buliban verték halálra a dunavarsányi férfit a „navajonkik”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat