Ma: 2018.04.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Anyjától kapott fegyverrel rabolta ki a dohányboltot és az élelmiszerüzletet
HP 2018.04.12. 15:02:00

Vádat emelt a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy flóbert pisztollyal rabolt ki egy trafikot tavaly ősszel, Szolnokon. A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől történő eltiltásra, míg édesanyját felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a 26 éves férfi édesanyja még 2001-ben vásárolt egy flóbert pisztolyt, amelyet a lakásán tárolt. A nő, a fia unszolására, 2017 novemberében a lőfegyvert a fiának ajándékozta, aki azt magával vitte szolnoki lakására.

Miután a család anyagi helyzete megrendült, a fiú elhatározta, hogy a lőfegyverrel rablásokat fog elkövetni. Először egy lakóhelyéhez közeli dohányboltot szemelt ki: 2017. november 15-én, délelőtt, sálat tekert az arcára és lehúzta a kapucniját, hogy ne ismerjék fel, majd berontott a dohányboltba, és pénzt követelt. A megriadt sértett engedelmeskedett a fegyverrel nyomatékosított felszólításnak, és több mint egymillió forintot adott át támadójának.

A férfi nem elégedett meg az így megszerzett pénzzel, 2017. december 30-án úgy döntött, hogy ugyanezzel a módszerrel ismét rabolni fog. Célpontja ezúttal egy élelmiszerüzlet volt, amely szintén a lakóhelyéhez közel esett. A vádlott a rablást elkövette, a rendőrök azonban gyorsan a nyomába eredtek és elfogták őt.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben fegyveres rablás és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Szolnoki Járásbíróságon, édesanyját pedig lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja. Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg édesanyját felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

További friss információk
Bizonyítani akarta „dominanciáját” a 17 éves cigány, ezért agyonverte zárkatársát
Mentősre támadt az ellátásra szoruló férfi
15 és 16 éves fiúk raboltak Berettyóújfaluban
Rablás Tiszabezdéden
Iskolai vérontással fenyegető hülyegyereket állítottak bíróság elé
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat