Ma: 2019.01.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Sorra állítják meg a kilakoltatással járó végrehajtásokat a devizahiteles ügyekben
Privatkopo.hu 2018.01.09. 10:38:00

Újabb adós menekült meg a devizahitel-csapdából! Amint az alábbi végzésben olvasható: a közjegyző törli az adós ingatlanára kiállított végrehajtási záradékot, így a bank nem tudja a követelését érvényesíteni. Ráadásul mindezt évekig tartó pereskedés, és többmilliós perköltség nélkül is el lehet érni.A megoldás kidolgozójának, Gulya Tibornak az elmélete tehát bejött, és a Fővárosi Törvényszék sorozatban ismeri el, hogy ha az adós megfelelő indokkal eláll a bankkal kötött szerződéstől, a bank azután már hiába mondja fel azt, a felmondás nem érvényes. Így a Törvényszék több esetben is megállapította „a végrehajtási záradék alapjául szolgáló felmondás érvénytelenségét”, a közjegyzőnek pedig törölnie kell a végrehajtási záradékot.

„A követelés vonatkozásában az is fontos, hogy az adósokat korábban sokan megtévesztették azzal, hogy inkább a szerződés érvénytelenítése céljával indítsanak pert. Ez ugyan megnyerhető, de az adósokkal sok esetben nem közölték a per költségeit, ami a pervesztést követően a perilleték mintegy 5-6 000 000 forintra is rúghat. Ám azzal, hogy megnyertük a végrehajtás megszüntetésére indított eljárásunkat, a pert teljes illetékétől is szabadult az adós, így a feleslegesen indított perek során megállapított illetékfizetési kötelezettséget is tudtuk töröltetni, a végrehajtási záradékon felül, amivel két legyet ütöttünk egy csapásra” - magyarázta a Privatkopo.hu-nak Gulya.

Mindennek az alapja tehát az, hogy a bíróság elismerte: a végrehajtás elrendelését kérő közjegyzői irat nem tekinthető közokiratnak, mivel az alapjául szolgáló felmondás érvénytelen, így a végrehajtási záradékot törölni kell.

További friss információk
Szilveszteri prolibűnözés: súlyos sérülést szenvedett egy 11 éves kislány
Taxival ütközött a Miniszterelnökséget vezető minisztert szállító gépkocsi
Vízzel teli aknába esett és életét vesztette egy 18 hónapos kisfiú Körösújfaluban
Nem akart sétálni
Súlyos sérülést szenvedett egy gyerek egy hanggránáttól a Fradi-DVTK meccsen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat