Ma: 2019.01.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Vasvillával támadt a lótulajdonosra a rovott múltú Lakatos Csaba - az ügyet természetesen eltussolták
Privatkopo.hu 2018.01.08. 15:34:00

Vasvillával támadt az egyik fiatal lótulajdonosra a Kincsem Parkban, 2016 novemberében a korábban többször büntetett Lakatos Csaba idomár-hajtó. Az incidens következményeként egy, a fiatal hajtó védelmére kelő férfi megsérült. Az ügyet eltussolták, Lakatost nem tiltották ki a lóversenypálya területéről - értesült a Privatkopo.hu.A vita Lakatos Csaba (fotónkon) és M. Valentin között 2016 júniusában kezdődött. M. - Lakatosnál tartott - két versenylova gyors fogyásnak indult, az ellátásuk kívánni való hagyott maga után, ezért a tulajdonos úgy döntött, hogy egy tanyára szállítják az állatokat, amelyek felkészítését K. Dóra idomárra bízzák.

Ilyen esetekben az átadó idomár köteles aláírni az átvevő idomár részére a Kincsem Park hivatalos idomári átjelentő lapját, azt kizárólag abban az esetben tagadhatja meg, ha a lótulajdonos tartási díjjal tartozik neki. Azonban M. Valentin nem tartozott Lakatosnak, aki ennek ellenére - a versenytitkár többszöri felszólítását figyelmen kívül hagyva - nem írta alá a lovak idomári átjelentő lapjait.

M. Valentin lótulajdonos többször panaszt tett a Kincsem Park vezetőségénél, mivel tétlenül nézték, hogy Lakatos megtagadja a lovak idomári átírását. A vezetőség - ahelyett, hogy intézkedett volna - türelemre intette a lótulajdonost, mondván: „Lakatos Csaba majd csak aláírja a dokumentumokat”. A másik lehetőség: „addig ne versenyezzenek a lovak, amíg az idomári átjelentés nem történik meg”. M. Valentin erre úgy reagált, hogy komoly anyagi kára keletkezik abból, ha a lovai nem futhatnak.

Mindazonáltal a Kincsem Park vezetősége azzal, hogy asszisztált Lakatos obstruktív magatartásához, lehetőséget biztosított a rovott múltú idomárnak arra, hogy hivatalosan felvegye a versenylovak nyereményéből a 20 százalék idomári díjat, annak ellenére, hogy azokat már nem ő készítette fel a futamokra.

Az eset után Lakatos folyamatosan megpróbálta M. Valentin pályafutását derékba törni (ahogy tette azt korábban másokkal is), de próbálkozásai kudarcba fulladtak.

2016 novemberében, egy szombati versenynapon Lakatos bement abba az istállóba, ahol M. Valentin - ifj. K. László és K. Dóra társaságában - tartózkodott, és útszéli hangnemben elkezdett üvöltözni a fiatal lótulajdonossal, majd arcon köpte és megütötte őt. Dulakodás alakult ki, mivel a megtámadott férfi védeni próbálta magát. K. Dóra és ifj. K. László megpróbált az agresszív támadó és M. Valentin közé állni, ekkor Lakatos megbotlott, de közben lendületből felkapta a földön heverő vasvillát, amellyel M. felé szúrt, azonban a fiatalember védelmére kelő ifj. K. László nyakát sebesítette meg (a férfi könnyű sérülést szenvedett - a szerk.). Mindeközben a kétes hírű idomár alpári stílusban szidalmazta M. családját, elsősorban az édesanyját.

Amikor Lakatos észlelte, hogy megsebesítette ifj. K. Lászlót, ledobta a vasvillát és elhagyta a helyszínt.

M. Valentin, ifj. K. László és K. Dóra bejelentést tettek a történtekről a Verseny Intézőségnél (VI), ahol jegyzőkönyvet vettek fel az esetről, majd az ügyet átadták a Lóversenyzést Felügyelő Bizottságnak (LFB), amely ismételten meghallgatta a panaszosokat, ám a bejelentéssel nem kívánt foglalkozni, azt visszaadta a Verseny Intézőségnek, ahol az ügyet végül - érdemi intézkedés nélkül - eltussolták.

Amikor később M. Valentin arról érdeklődött a versenyfelelősnél, mi történt a bejelentéssel, Harazin Tibor azt válaszolta, hogy nem történt semmi, ugyanis nem elég M. és a két tanú szava Lakatoséval szemben, mivel az istállóban történteket nem rögzítette kamera…

Érdekes módon másokat - megmosolyogtató indokokkal - kamerafelvételek nélkül is évekre kitiltottak a Kincsem Park területéről. Igaz, azokban az esetekben a kitiltásokat maga Lakatos generálta, aki a jelek szerint nagyobb hatalommal rendelkezik a lóversenypályán, mint az állami tulajdonú lóverseny társaság ügyvezetője.

Vajon miért?

(folytatjuk)

További friss információk
Szilveszteri prolibűnözés: súlyos sérülést szenvedett egy 11 éves kislány
Taxival ütközött a Miniszterelnökséget vezető minisztert szállító gépkocsi
Vízzel teli aknába esett és életét vesztette egy 18 hónapos kisfiú Körösújfaluban
Nem akart sétálni
Súlyos sérülést szenvedett egy gyerek egy hanggránáttól a Fradi-DVTK meccsen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat