Ma: 2019.01.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
11 millió forintot csaltak ki idős emberektől
police.hu 2018.01.11. 13:23:00

Vádemelési javaslattal zárták le a budapesti rendőrök annak a két nőnek az ügyét, akik „unokázós” módszerrel közel 11 millió forintot csaltak ki idősektől.A 34 éves R. Alexandra és a 48 éves D. Krisztina 2016. január 10. és 2016. január 29. között Budapesten és Érden 14 idős embert hívtak fel azzal az indokkal, hogy hozzátartozója balesetet okozott és a károk rendezése érdekében pénzre van szüksége.

A két budapesti nő a telefonos egyeztetés után megjelent az idősek lakásánál, és közel 11 millió forint értékben vittek el pénzt és ékszereket a sértettektől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányságának, illetve Betörési Osztályának nyomozói a közös nyomozás során megállapították azt is, hogy a 14 emberből négyen gyanút fogtak, és nem fizettek.

A XV. kerületi nyomozók a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként R. Alexandrát és D. Krisztinát beazonosították, és egy XV. kerületi panzióban elfogták a két nőt.

A BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság R. Alexandra és D. Krisztina ellen csalás bűntett elkövetése miatt indított nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

További friss információk
Szilveszteri prolibűnözés: súlyos sérülést szenvedett egy 11 éves kislány
Taxival ütközött a Miniszterelnökséget vezető minisztert szállító gépkocsi
Vízzel teli aknába esett és életét vesztette egy 18 hónapos kisfiú Körösújfaluban
Nem akart sétálni
Súlyos sérülést szenvedett egy gyerek egy hanggránáttól a Fradi-DVTK meccsen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat