Ma: 2019.04.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Partnerek
Számlagyárat működtető bűnszervezetet számolt fel a NAV
MTI 2018.04.17. 13:28:00

Őrizetbe vették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi pénzügyi nyomozói annak a bűnszervezetnek a vezetőit és tagjait, amely több mint hárommilliárd forintról állított ki fiktív számlákat - tájékoztatott a NAV.A közleményben azt írták, a megalapozott gyanú szerint a számlagyárat három férfi koordinálta, a bűncselekményben részt vett a szervezet egyik vezetőjének felesége és sógora is, valamint egy testvérpár cége is fogadott be hamis iratokat.

A fiktív számlák áfatartalmával különböző cégek csökkentették fizetendő adójukat. A jellemzően reklámtevékenységről szóló számlák alapján közel hétszázmillió forint áfát helyeztek jogosulatlanul levonásba, amelynek megtérülésére a NAV pénzügyi nyomozói ingatlanokat, bankszámlákat, járműveket és törzsbetétet vettek zár alá.

A bűnszervezet három vezetőjét és nyolc társukat őrizetbe vették, még további négy személyt gyanúsítottként hallgattak ki. A harmadik vezetőt az autópályán kapcsolták le, mert a helyszíni intézkedések alatt Romániából hazaindult.

A bűnüggyel összefüggésben a NAV mintegy harminc helyszínen foglalt le bizonyítékokat, mentett le adatokat és állított elő gyanúsítottakat. A bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás esetén akár húsz évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat