Ma: 2019.05.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Magyar bűnbanda élén mosta a pénzt a nigériai - tőle is jól megvédett a kormány
Privatkopo.hu 2019.02.15. 5:57:00

Öt év börtönbüntetéssel sújtott - első fokon - a Szegedi Törvényszék egy nigériai férfit, aki társaival 254 millió forint, csalásból származó pénzt mosott tisztára.A bíróság a nigériai állampolgárt és hét magyar társát pénzmosás bűntettében, míg egy társát pénzmosás elkövetésében való megállapodás vétségében mondta ki bűnösnek. A magyar vádlottak közül kettőt három év szabadságvesztésre ítélt a bíróság. Öt vádlott egy és kettő év közötti felfüggesztett szabadságvesztést, egy vádlott 200 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Az elsőfokú ítélet szerint a nigériai férfi megbízóival megállapodott abban, hogy magyar állampolgárokat szervez be annak érdekében, hogy a jellemzően nyugat-európai sértettek ellen elkövetett bűncselekményekből származó pénz megszerzésében és eltüntetésében segítséget nyújtsanak.

A szegedi lakosok több pénzintézetben devizaszámlákat nyitottak, amelyekre azután olyan pénzek érkeztek, amiket a sértettek azért utaltak át, mert az e-mail fiókjuk feltörésével, hamis e-mail címekkel, valótlan internetes hirdetésekkel megtévesztettek őket. 2015 szeptembere és 2017 áprilisa között összesen 32 pénzmosásra használt bankszámlát nyitottak, amelyekre 61 átutalás érkezett 307 millió forint értékben. Ebből a vádlottaknak 254 millió forintot sikerült felvenniük.

A bíróság előkészítő ülésen meghozott ítélete három vádlott esetében jogerőre emelkedett.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat