Ma: 2020.06.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Metanfetamint árultak - kattantak a bilincsek
Privatkopo.hu 2019.09.18. 7:39:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály győri osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két szlovák állampolgárral szemben.A Bezenye településen lakó 39 éves nő és a 27 éves férfi a bűnügyi információk szerint Ausztriában értékesítettek metanfetamint, amelyet otthonukban raktároztak. Elfogásukra a nyomozók - a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen - 2019. szeptember 16-án, reggel akciót szerveztek.

A drogkereskedőket a rendőrök 5 óra 10 perckor elfogták, majd kutatást tartottak a házukban. Ennek alkalmával 1.036 gramm kábítószergyanús kristályos anyagot, valamint számítástechnikai eszközöket, telefonokat, és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le a nyomozók. Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag metamfetamin, feketepiaci értéke körülbelül 13 millió forint.

A szlovák, valamint az osztrák társszervekkel való szoros nemzetközi együttműködés és bűnügyi információcsere eredményeként bizonyítható, hogy a páros korábban legalább 1.600 gramm metamfetamint értékesített kizárólag Ausztria területén.

A KR NNI győri osztályának nyomozói a nőt és a férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat