Ma: 2019.04.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Médiaajánlat
Mentősre támadt az ellátásra szoruló férfi
HP 2018.04.17. 13:41:00

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség egy 26 éves férfival szemben, aki rátámadt az őt ellátó mentősökre, Miskolcon.A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a mentőszolgálat egy gépkocsija, 2017 júliusában, az egyik hajnalon az ügyelet utasítására Miskolc-Lyukóvölgybe érkezett, ahol egy sérült férfit kellett ellátniuk.

A fiatalember végig agresszívan viselkedett a mentőszolgálat munkatársaival és folyamatosan szidalmazta őket. Ennek ellenére sikerült beültetniük a mentőautóba, ahol becsatolták a biztonsági övét, majd elindultak a kórházba.

A férfi menet közben többször megpróbálta kicsatolni a biztonsági övet, amit a mentőápoló megakadályozott. Mivel az ellátásra szoruló személy egyre agresszívebb lett, ezért az autóval megálltak és rendőri segítséget kértek. Ekkorra a vádlott kicsatolta a biztonsági övet és a mentőápolóra és a gépkocsivezetőre támadt. Őket többször megpróbálta megütni, megrúgni. Ennek során a mentőápoló bal csuklója eltört, amely sérülés nyolc napon túl gyógyuló.

Végül a kiérkező rendőrök fékezték meg az agresszív férfit.

A mentőszolgálat mentésben részt vevő munkatársai közfeladatot ellátó személynek minősülnek és mint ilyenek, kiemelt büntetőjogi védelmet élveznek. A vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat