Ma: 2020.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
20 év fegyházbüntetésre ítélték a szexpartnere torkát elvágó férfit
Privatkopo.hu 2019.04.18. 7:30:00

Életfogytig tartó szabadságvesztés helyett 20 év fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla  azt a férfit, aki nyereségvágyból, brutális módon megölt egy 57 éves nőt a csepeli otthonában, akivel szexuális kapcsolata volt.A Fővárosi Törvényszék korábban életfogytig tartó fegyházra ítélte az elkövetőt tavaly októberben nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, azzal a megkötéssel, hogy legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra.

Az asszony számos internetes társkereső oldalra, Facebook-csoportba regisztrált a férje halála után, ahol szexuális tartalmú üzeneteket váltott fiatalabb férfiakkal. P. M. így ismerkedett meg a nála 21 évvel fiatalabb, büntetett előéletű K. L.-el is, akivel többször is szexuális kapcsolatot létesített. Közel két évvel ezelőtt a férfi rátámadta a nőre, hogy megkaparintsa az értékeit. Ököllel többször fejbe ütötte, majd egy 18,5 cm pengehosszúságú késsel nyakon szúrta és elvágta a torkát.

A nő perceken belül elvérzett.

Az asszony megölését követően a férfi magához vette annak laptopját, mobiltelefonját, fényképezőgépét, készpénzét, ékszereit, majd elhagyta az áldozat lakását.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, ellene az elkövető és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan hatályon kívül helyezésért, harmadsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket nem tartotta alaposnak, a rendelkező rész kisebb pontosítása mellett az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A másodfokú ítélet szóbeli indokolása során elhangzott, hogy a vádlott a lakásából történő távozásakor az ajtót kívülről bezárta, és magával vitte a kulcsot. Az ajtót másnap az áldozat fia zárva találta, így az erkélyajtón keresztül hatolt be. Ez igazolta azt, hogy a cselekményt olyan személy valósította meg, aki ismerte az áldozatot, és akit a nő maga engedett be a lakásba.

A vádlott mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését. A vallomásai azonban nem voltak végig következetesek, és azokat mindig a megismert bizonyítékokhoz igazította. A tanács elnöke kiemelte, hogy a férfi által eldobott telefon feltalálási helye igazodott a vádlott távozási útvonalához és időpontjához. Az elkövetéshez használt késen pedig az asszony vérén kívül kimutathatóak voltak az elkövető biológiai anyagmaradványai. A K. L. állításait cáfoló egyéb bizonyítékok alapján a másodfokú bíróság is egyetértett a férfi vallomásának elvetésével.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy a vádlott pénzszerzés érdekében ment a helyszínre. A nyereségvágy mellett a különös kegyetlenséggel való elkövetés azonban nem volt megállapítható, ezért a másodfokú tanács a határozott ideig tartó szabadságvesztést is elegendőnek tartotta a büntetési célok eléréséhez. Mivel a vádlott a cselekményét feltételes szabadságra bocsátás ideje alatt követte el, a 20 éves fegyházbüntetését teljes egészében le kell töltenie.

Az ítélőtábla döntése jogerős.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat