Ma: 2020.02.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Csak négy és fél év börtönbüntetésre ítélték a motorost halálra gázoló drogost, aki egy autóval is összeütközött, de arra nem emlékszik
Privatkopo.hu/24.hu 2019.03.24. 9:35:00

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú helybenhagyta az elsőfokú ítéletet és 4 év 6 hónap börtönre ítélte azt a drogost, aki bódult állapotban okozott halálos balesetet Nyírcsászáriban másfél évvel ezelőtt. A bíróság emellett 4 évre eltiltotta a vezetéstől és a közügyektől is.A tényállás szerint K. K. (mert a drogos gyilkosnak jogai vannak - a szerk.) a bűncselekmény elkövetése előtt több éven keresztül kábítószer-fogyasztóként élt. Munkából hazaérve elvonási tüneteket észlelt magán, ezért elszívott egy herbálos cigarettát, emellett napok óta gyógyszert is szedett.

Délután egy kisteherautóval közlekedett Nyírcsászáriban, amikor telefonján megnézett egy sms-üzenetet, emiatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol nekiütközött a szemből felé szabályosan közlekedő, kivilágított motorosnak. A baleset következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a gázoló a motoros mögött közlekedő személyautóval is összeütközött.

A bíróság álláspontja szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a kisteherautóval közlekedő betartja az engedélyezett haladási sebességet és nem tér át a baloldali forgalmi sávba. Megállapítást nyert az is, hogy a sofőr a balesetet megelőzően kábítószert és új pszichotróp anyagot használt, valamint gyógyszert vett be, amelynek következtében a balesetet közvetlenül megelőző időpontban bódult állapotban volt.

A tárgyaláson a gázoló elmondta, hogy a baleset kapcsán csak a motorossal történt ütközésre emlékszik, arra nem, hogy másik járművel is ütközött.

Az ítélet jogerős.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat