Ma: 2019.05.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Ha egy üzlet beindul: nem elégedtek meg 800 ezer forinttal, további 6 milliót követeltek az „unokázós” csalók
Privatkopo.hu 2019.02.15. 6:21:00

A BRFK II. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói elfogták azokat a trükkös csalókat, akik miután közel 800 ezer forint értékben csaltak ki valutát és arany ékszereket egy idős férfitől, újra pénzt kértek tőle.Az 54 éves budapesti O. György és társai - egy budapesti testvérpár - 2019. február 12-én, este felhívott egy II. kerületi idős férfit, majd magukat a sértett rokonának kiadva elmondták, hogy balesetet okoztak. A balesetben egy nagy értékű autót törtek össze, ezért körbeállták őket és csak akkor engedik el, ha fizetnek. Az idős férfi összeszedte a lakásában lévő értékeit, közel 800 ezer forint értékű valutát és arany ékszereket, majd a lakcíme előtt átadta az elkövetőknek.

A pénzátvételt követően újra felhívták a sértettet és arra hivatkozva, hogy még mindig nem engedik el őket, további hatmillió forintot követeltek. Az idős férfi elmondta, hogy nincs nála több pénz, csak reggel tud kivenni a bankból. A sértett másnap reggel felvette a kapcsolatot az egyik rokonával, aki tájékoztatta, hogy feltehetően csalás áldozata lett és értesítse a rendőröket. Az elkövetők eközben újra keresték az idős férfit, hogy miután felvette a pénzt, azt vigye a XIII. kerületbe és ott átveszik tőle.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói 2019. február 13-án délelőtt Budapest XIII. kerületében, a Petneházy utcában - még a második pénzátadás előtt - elfogták a három férfit.

A nyomozók O. Györgyöt és társait, a 28 éves C. Sándort és a 31 éves C. Tamást csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat